Ζητούν αποφυλάκιση του αγωνιστή-κρατούμενου Σπύρου Στρατούλη

Την άμεση αποφυλάκιση του επί 22 χρόνια κρατούμενου Σπύρου Στρατούλη ζητούν με ανακοινώσεις τους φορείς και συλλογικότητες καθώς αύριο Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου εξετάζεται από το δικαστικό Συμβούλιο της Λάρισας η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης.

«Είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα άλλες δύο αιτήσεις που απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και με αβάσιμα – λογικά και νομικά – επιχειρήματα.

Η παράταση αυτού του εξοντωτικού χρόνου φυλάκισης δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό σωφρονισμού. H στάση του τα τελευταία χρόνια αντανακλά την επιθυμία του να επανενταχτεί στο κοινωνικό σύνολο και η μάχη του για ελευθερία είναι η μοναδική συνθήκη που του επιτρέπει να διεκδικεί την αξιοπρέπεια και τη ζωή του.

Ο Σπύρος Στρατούλης αποτελεί για εμάς πρόσωπο πολύ γνώριμο πια, εξαιτίας του αδιάκοπου αγώνα του για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των κρατουμένων. Είναι όμως εξίσου γνώριμος και στις κατασταλτικές και δικαστικές αρχές, αφού με την πολύχρονη και αδιάλλακτη στάση του έχει βρεθεί πολλές φορές απέναντι στις μεθοδεύσεις του κρατικού μηχανισμού, υποφέροντας παράλληλα την εκδικητική μανία του. Η νέα έκφανση του σύγχρονου κρατικού ολοκληρωτισμού δείχνει για μία ακόμη φορά το πιο σκληρό της πρόσωπο θέτοντας στο στόχαστρο κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο, από όλο το κοινωνικό φάσμα, που αγωνίζεται για ελευθερία και αξιοπρέπεια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υποθέσεις των Νίκου Ρωμανού, Ηρακλή Κωστάρη.

«Μια εκ νέου απόρριψη της νέας αίτησης αποφυλάκισης θα είναι αφενός μια κατάφωρη πράξη εκδίκησης αφού θα θεωρηθεί ότι 22 χρόνια εγκλεισμού δεν είναι ικανά να σωφρονίσουν και αφετέρου θα λειτουργήσει σαν παραδειγματισμός για το μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας με σκοπό την καταστολή κάθε αγωνιστικής και εξεγερσιακής διάθεσης», καταλήγει καλώντας σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την αποφυλάκιση Στρατούλη απαιτεί επίσης η Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης επισημαίνοντας πως ο κρατούμενος «δεν συμβιβάστηκε στο ρόλο ενός αποχαυνωμένου αποθηκευμένου ατόμου που υφίσταται παθητικά την ποινή του, αλλά αντίθετα πάλεψε ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία των δικαστικών και ‘σωφρονιστικών’ αρχών».

Προσθέτει: «Είναι καθήκον του κινήματος αντίστασης να στηρίζει με κάθε τρόπο τους κοινωνικούς αγωνιστές, ιδιαίτερα τους πιο εκτεθειμένους στην κρατική βαρβαρότητα, όπως οι κρατούμενοι. Σε μια δύσκολη εποχή που η εξουσία θέτει σε αμφισβήτηση κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων (όπως οι εκπαιδευτικές άδειες στο πρόσωπο των Κωστάρη – Ρωμανού) οφείλουμε να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα για την αποφυλάκιση του Σπύρου Στρατούλη μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη των μέσα και των έξω είναι πολύ πιο ισχυρή από τις κρατικές μεθοδεύσεις και την δικαστική εκδικητικότητα».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.