Ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου

pneumatiko_kentro

Το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου «ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών» υπεγράφη την Τετάρτη από το Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα και την ανάδοχο κοινοπραξία «Κων/νος Β. Γκεσούλης και Αθανάσιος Γ. Τέλης».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 560.000 με μέση έκπτωση 38,29%, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης από πιστώσεις της Πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Ιωαννίνων».

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του συμφωνητικού που σηματοδοτεί και την έναρξη υλοποίησης του έργου κι αυτό γιατί είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να προχωρήσει το Υπουργείο ΠΕΚΑ σε απένταξη έργων του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού.

Προηγήθηκαν αλλεπάλληλες επαφές και πιέσεις προς το Υπουργείο, το τελευταίο διάστημα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Αντικατάσταση εξωτερικών θυρών και  υαλοστασίων 

Θα γίνει αντικατάσταση όλων των ξύλινων παραθύρων με έγχρωμα υαλοστάσια αλουμινίου βαρέως τύπου,  στα οποία θα τοποθετηθούν τριπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες. Θα γίνει επίσης αντικατάσταση των εξωτερικών θυρών με θύρες αλουμινίου . Στην κεντρική είσοδο θα τοποθετηθούν αυτόματες  θύρες για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

  1. Εγκατάσταση νέου & ενεργειακά αναβαθμισμένου συστήματος Κλιματισμού.

Θα εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα κλιματισμού τόσο στην αίθουσα, στην σκηνή και στο φουαγιέ όσο και στον χώρο των γραφείων (σύστημα VRV).

  1. Εγκατάσταση BMS (Building Management System).

Στο κτίριο τέλος θα εγκατασταθεί σύστημα BMS για τον έλεγχο του κλιματισμού. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο καθώς οι ανάγκες του κτιρίου διαφοροποιούνται έντονα τόσο σε εποχική όσο και σε ημερήσια βάση. Το σύστημα BMS θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά και για την ορθή χρήση της εγκατάστασης κλιματισμού.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.