Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο δρόμος θα φτάνει μέχρι το Σιστρούνι

tyria_sistrouni1

Απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε ερώτηση για το Τύρια-Σιστρούνι-Θεσπρωτικό

Την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου διαβίβασε τελικά το υπουργείο Περιβάλλοντος στην κοινή ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά-Κ. Μπάρκα και Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τον πολύπαθο οδικό άξονα Τύριας-Σιστρουνίου –Θεσπρωτικού

Σύμφωνα επίσης με την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο αφορά στο πρώτο τμήμα (Τύρια-Σιστρούνι) η ημερομηνία περαίωσης του έργου πρόκειται να παραταθεί από την 25η Μαΐου 2014 στην αντίστοιχη ημερομηνία  του Μαΐου του 2016. Ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή της Περιφερειακής Αρχής.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο τμήμα του έργου (Γέφυρα Μπακόλα-Αυχένας Νταλαμανι-Θεσπρωτικό), μήκους 20.5 χιλιόμετρων, παρότι έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, η τύχη του παραπέμπεται στις καλένδες λόγω του υψηλού κόστους και αδυναμίας χρηματοδότησης από Εθνικούς Πόρους. Οι όποιες προθέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για υποβολή ένταξης χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020,που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί δεν επιβεβαιώνονται από την συγκεκριμένη απάντηση, όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι επιτέλους πρέπει να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του έργου, μιας και είναι μέγιστης σημασίας για την άρση του αποκλεισμού της Λάκκας Σουλίου από τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα και ότι η συγκαταλεγόμενη στους επτά πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας «εθνική» οδός Ιωαννίνων-Πρέβεζας αδυνατεί  πλέον να εξυπηρετήσει τους Ηπειρώτες!

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.