ΒΙΟΜΕ, Συντακτών, ERTOPEN στην ευρωβουλή

biome_dikasthria

Εκπρόσωποι τριών εγχειρημάτων αυτοδιαχείρισης που γεννήθηκαν στις συνθήκες της κρίσης και της κατάρρευσης ολόκληρων κλάδων της οικονομίας έχουν προσκληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο το τριήμερο από τη Δευτέρα, 10 ως την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου από την Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Πρόκειται για εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ., που εδώ και είκοσι μήνες λειτουργούν την εγκαταλελειμμένη από τους ιδιοκτήτες της μονάδα στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενους της συνεταιριστικής «Εφημερίδας των Συντακτών», που συμπληρώνει δυο χρόνια κυκλοφορίας, και εργαζόμενους της ERT OPENπου, ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, εφαρμόζουν ένα μοναδικό πείραμα αυτοδιαχείρισης, αντάξιο μιας πραγματικά δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Κοινό χαρακτηριστικό των τριών αντιπροσωπευτικών εγχειρημάτων – τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κας Κούνεβα- είναι ότι προέρχονται από επιχειρήσεις τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους, ιδιώτες ή κράτος, είτε τις οδήγησαν σε χρεοκοπία, είτε τις εγκατέλειψαν εν ονόματι της κρίσης, είτε τις έκλεισαν βίαια, χωρίς πραγματικούς οικονομικούς λόγους, όπως συνέβη στην περίπτωση της κρατικής ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 19 εργαζόμενοι των τριών αυτοδιαχειριστικών εγχειρημάτων θα συναντηθούν με ευρωβουλευτές από άλλες χώρες με αντίστοιχες εμπειρίες αυτοδιαχείρισης, κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και με εκπροσώπους συνδικάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Την Τρίτη (11/11) το μεσημέρι θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες εμπειρίες τους, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της αυτοδιαχείρισης σε ΒΙΟΜΕ, Εφημερίδα Συντακτών και ERT OPEN, ενώ η κ. Κατερίνα Σαρικάκη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Βιέννης, θα παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία της έρευνάς της πάνω στο πείραμα της ERT OPEN.

Στις 4.00 το απόγευμα της Τρίτης εκπρόσωποι της ΒΙΟ.ΜΕ., της ΕΦ.ΣΥΝ. και της ERT OPEN θα δώσουν συνέντευξη τύπου μαζί με την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.

ΠΡΟΣ ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η αποστολή αυτή είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο «πρόλογος» μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που θα αναλάβει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε συνεργασία με όλη την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές της GUE/NGL, με στόχο την καταγραφή και την ανταλλαγή εμπειριών από εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης και κοινωνικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη.

Φιλοδοξία είναι η πρωτοβουλία αυτή να πάρει τον χαρακτήρα ενός μίνι διεθνούς συνεδρίου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προσεχή Άνοιξη.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.