Του Κουτρούλη ο Γάμος από τους «Αθεράπευτους»

Η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει τη δικιά της εκδοχή του πασίγνωστου νεοελληνικού θεατρικού έργου «Του Κουτρούλη ο Γάμος». Ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης (Χρήστος Μπόσμος) ερωτεύεται την Ανθούσα (Αγγελική Φάτσιου), κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με τη σειρά της, είναι ερωτευμένη με το νεαρό Λεωνίδα (Δημήτρης Κήττας). Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό, χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της (Κωνσταντίνος Ρώσσης), η Ανθούσα βάζει, ως όρο για το γάμο, να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης, με τη βοήθεια του πολυμήχανου υπηρέτη του (Θοδωρής Τσακτσίρας) αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο…

Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δε θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Η κοινωνικο-πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει, πια, και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει “εν πολλοίς” αλλάξει μέχρι σήμερα.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Παππά. Την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. (Φρόντζου), στις 9μ.μ., με γενική είσοδο 7€ και 5€ μειωμένο. Επίσης, προπώληση (5€) στον Πάπυρο (Δωδώνης 38Α). Υπό την αιγίδα του Π.Κ.Δ.Ι. Πληροφορίες στο 698-198-1067.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.