«Το τεχνικό πρόγραμμα φέρνει υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών»

Τη θέση της για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το 2015 (συζητήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) έδωσε στη δημοσιότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Τάκη Τασιούλα:

«Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 που φέρνει για ψήφιση σήμερα η Δημοτική Αρχή των Ιωαννίνων αποδεικνύει με νούμερα ποια είναι η κατεύθυνση, πώς θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή στην πενταετία που θα διανύσει. Δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις, αναθέσεις σε εργολάβους και μελετητές, περαιτέρω υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και απολύτως καμία κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Γι αυτό και προβλέπονται παχυλές αμοιβές για σύνταξη μελετών, για τεχνικούς και επιστημονικούς συμβούλους δηλαδή για εργασίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Γι αυτό και όλα τα έργα που περιγράφονται γίνονται από εργολάβους και όχι από τις υπηρεσίες του Δήμου

Δεν περιγράφεται καμία ανέγερση νέου παιδικού σταθμού την ώρα που οι υπάρχοντες δεν φτάνουν να καλύψουν τα νήπια της πόλης ούτε φυσικά και ανέγερση νέων σχολείων την ώρα που υπάρχουν σχολεία της πόλης μας χτισμένα τον περασμένο αιώνα.

Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για έργα αντισεισμικής θωράκισης της πόλης, ούτε καν των δημοτικών κτιρίων.  Τα δε αντιπλημμυρικά έργα του Δημάρχου περιγράφονται με το γενικό όρο ‘συντήρηση υποδομών’ και η χρηματοδότησή τους προβλέπεται να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή από τα χρήματα που κάθε χρόνο έρχονται και πιο κουτσουρεμένα.

Η Δημοτική Αρχή με μειωμένες απαιτήσεις απέναντι στο κράτος βάζει σε προτεραιότητα έργα βιτρίνας, έργα για την τουριστική καπιταλιστική ανάπτυξη. Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα συμφέρον να δείξουν την παραμικρή ανοχή απέναντί της. Έχουν συμφέρον να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα, ασφαλείς δημόσιες υποδομές που θα προστατεύουν τις ζωές και τα σπίτια τους, σύγχρονα σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους, αναβαθμισμένες δημοτικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.