«Το success story του τουρισμού θα μετατραπεί σε tragic story»

«Ήπειρος Ανατροπής» κατά Καχριμάνη για την τουριστική πολιτική

Πυρά σε βάρος της περιφερειακής αρχής της Ηπείρου για τα αποτελέσματα της ασκούμενης  πολιτικής στον τουρισμό στο νομό Ιωαννίνων εξαπολύει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ήπειρος Ανατροπής». Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη έχει ως εξής:

“Μακριά από το Νομό Ιωαννίνων βρίσκεται το sucess story της κυβέρνησης για τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση διακρίνονται ήδη οι πρώτες συνέπειες από τον ανύπαρκτο εσωτερικό τουρισμό και στα παράλια της Ηπείρου.

Η ανύπαρκτη τουριστική κίνηση στους ορεινούς προορισμούς, όπως διαπιστώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση της κίνησης κατά τη χειμερινή περίοδο, ανησυχεί ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τον ορεινό τουρισμό στην περιοχή μας και δημιουργεί για άλλη μια φορά ερωτηματικά για το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στην Ήπειρο αλλά και για τον τρόπο διάθεσης των ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων σε αυτό τον τομέα. Και δυστυχώς η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για το νέο ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020 συνεχίζει στην ίδια αποτυχημένη λογική. 

Η συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού σύντομα -αν συνεχιστεί η εφαρμοζόμενη πολιτική- θα γίνει συζήτηση για την επιβίωση πολλών μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και συζήτηση για απώλεια πολλών ακόμη θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα την εικόνα του τουρισμού στην περιφέρεια Ηπείρου έρχονται να συμπληρώσουν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες εργαζομένων για ανασφάλιστη εργασία, μικρές αποδοχές, παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση, η περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι της περιοχής μας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της Ηπείρου, να κάνουν βελτιωτικές προτάσεις -όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο- και να προβάλλουν ενισχυμένα τα θετικά στοιχεία του όμορφου και πλούσιου σε παράδοση και πολιτισμό τόπου μας.

Ένας τόπος χωρίς επαρκή αεροπορική σύνδεση, χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο -εδώ και πολλά χρόνια- χωρίς ολοκληρωμένο, ασφαλές εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, χωρίς αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των απομακρυσμένων χωριών μας.

Το success story του τουρισμού, της ανάπτυξης και της ευημερίας,τείνει να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε tragic story για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας αν δεν υπάρξουν προτάσεις και έργα που θα στοχεύουν στον άνθρωπο, στο κοινό καλό, στον κάθε Ηπειρώτη».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.