Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

pame_geniko

1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων. Το κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα ‘απασχολούνται’ με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα. Οι θέσεις εργασίας πολλών εργαζομένων είναι στον αέρα γιατί οι εργοδότες εκτιμούν ότι τα κέρδη από κάποια καταστήματα δεν είναι αρκετά. Εντείνεται η τρομοκρατία και η προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων.

Απ’ το δικό μας ιδρώτα πλουτίζουν!

Η ανάπτυξη μεγάλων ομίλων όπως ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΚΕΑ, JUMBO, HONDOS, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, PRAKTIKER  κλπ ‘πάτησε’  στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, στις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, στην απληρωσιά, στην εκ περιτροπής εργασία και την ανασφάλιστη εργασία.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αποδοχή της σημερινής κατάστασης.

Σκέψου! Οι κατακτήσεις που είχαμε στο παρελθόν δηλαδή η συλλογική σύμβαση εργασίας, η κανονική άδεια, τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, το 40ωρο, το 5θήμερο, το 8ωρο, η Κυριακή αργία, όλα αυτά και πολλά άλλα κατακτήθηκαν μέσα από σκληρές, ανυποχώρητες μάχες και θυσίες.

Η απογοήτευση, ο φόβος, η μοιρολατρία, η αυταπάτη ότι κάποιοι «σωτήρες» θα μας σώσουν, ότι μια κυβερνητική αλλαγή θα οδηγήσει τους εργαζόμενους σε ευμάρεια, μας οδηγούν μακριά από το να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις ‘μεσσίες’!

Αυτή η μάχη μας χωρά και μας αφορά όλους!

Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση! Χρειάζεται να σηκώσουμε μπόι απέναντι στην εργοδοσία, να γίνουμε μια γροθιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή μπορούν να μας προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παλεύουμε όλοι για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν υγεία, παιδεία και καθολική ασφάλιση. Ορθώνουμε τείχος προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειες τους. Παίρνουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας στα χέρια μας.

Κάνουμε δική μας υπόθεση το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα! Συμμετέχουμε μαζικά !

Συζητάμε, οργανώνουμε την πάλη μας, παίρνουμε δύναμη απ’ το δικό μας αγώνα!».

Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τα Γιάννενα στις 4.30 τα ξημερώματα από τη νομαρχία (Επικοινωνία : 6945991515, 6994395361, 6936958901).


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.