Θέατρο: «Το στόμα του λύκου» στα Γιάννενα

to_stoma_toy_lykoy

Το θεατρικό έργο «Το στόμα του λύκου» του Κώστα Σάμαιργλου, μια σαρκοβόρα κωμωδία της πόλης, όπως αυτοσυστήνεται, ανεβαίνει στα Γιάννενα, το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014, στο θέατρο της στοάς Ορφέας (χώρος της ομάδας ‘Οι Αθεράπευτοι’). Τα Γιάννενα είναι ο πρώτος σταθμός της χειμερινής περιοδείας του έργου το οποίο έκανε πρεμιέρα τέλη Σεπτεμβρίου στον χώρο RABBITHOLE (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο), το «σπίτι» της ομάδας Νοσταλγία. Η ΥΠΟΘΕΣΗ «Σε μια ήσυχη περιοχή της ορεινής Αττικής, ένας μικροκακοποιός συντηρεί, παρέα με τον αγαθό συνεργάτη του, μια επιχείρηση απολύμανσης για μικρόβια, έντομα και τρωκτικά. Ώσπου μια μέρα, δέχεται μια επίσκεψη από δύο ελεγκτές με σκοπό να ερευνήσουν την «φύση» της επιχείρησής του. Παράλληλα δέχεται ένα τηλεφώνημα, από μια πελάτισσα, η οποία τους ζητά να αναλάβουν μια περίπτωση λύκου, που εμφανίστηκε στην γειτονιά τους». «Το στόμα του λύκου«, είναι το δεύτερο έργο ενός νέου, ανερχόμενου συγγραφέα («Τέρμα τα γκάζια»). Πρόκειται ουσιαστικά για μια παράδοξη, μαύρη κωμωδία με στοιχεία νουάρ. Η υπόθεση του έργου, είναι μια αλλόκοτη ιστορία που μέσα από συμπτώσεις και μακάβρια ανά στιγμές, γεγονότα, βρίσκει τον τρόπο να μας μιλήσει για τον παραλογισμό της σύγχρονης κατάστασης που βιώνει η κοινωνία μας. Μέσα από μια ανορθόδοξη γραφή, δημιουργούνται παράξενα περιστατικά καθημερινότητας με σκοπό να αναδείξουν προβληματισμούς υπερβολικά επίκαιρους και παράλληλα, υπερβολικά τρομαχτικούς.

Ο Κώστας Σάμαιργλου, γεννήθηκε στον Κρανιώνα Καστοριάς, ύστερα από μετακίνηση της οικογένειάς του από την Αλεξάνδρεια – μέρος που επισκέπτεται συχνά. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εικαστικές Τέχνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε με ομάδες ερασιτεχνών ηθοποιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης (ελληνικής ιθαγένειας) και τον απασχόλησε αρκετά το θέμα των μπουλουκιών: μεγάλων ομάδων που ταξιδεύουν μέσα στη χώρα και δίνουν τις παραστάσεις τους σε διάφορα μέρη, όχι απαραίτητα θεατρικά. Τους τελευταίους μήνες ζει μόνιμα  στο Βουκουρέστι. Έχει συγγράψει δύο θεατρικά έργα, αλλά και σχεδιασμούς θεαμάτων με βάση τις χώρες, την ιστορία των χωρών και των λαών που επισκεπτόταν και διέμενε. Η ομάδα Νοσταλγία, είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός που μετρά 15 περίπου χρόνια ζωής. Έχει ανεβάσει πολλές παραστάσεις και θεάματα σε μερικά από τα πιο γνωστά θέατρα της Αθήνας αλλά και της επαρχίας.  Από το 2011, στεγάζεται στην μόνιμη έδρα της, το Rabbithole: το πρώην δηλαδή Θέατρο της Άνοιξης, που μετονομάστηκε έτσι, μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη Γιάννη Μαργαρίτη και της ομάδας του ύστερα από μια πορεία δεκατεσσάρων ετών και την ένταξη του θεάτρου στην διοίκηση της ομάδας Νοσταλγία.

Ο Γιώργος Σίμωνας γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Έχει σπουδάσει υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών και θεωρητικά στο Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών στο Α.Π. Θεσσαλονίκης.

Με την Τώνια Ράλλη ίδρυσαν το 2000 την ομάδα Νοσταλγία και το 2011 ανέλαβαν την διαχείριση του Rabbithole. Από το 2000 έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις, χοροθέατρο, έχει διδάξει σε άλλες ομάδες, έχει δημιουργήσει σεμιναριακούς κύκλους και έχει παίξει επίσης σε θεατρικά έργα ξένων και ελλήνων συγγραφέων.

to_stoma_toy_lykoyΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Ηθοποιοί: Μιχάλης Ζαχαρίας, Παναγιώτης Καλαντζής, Δανάη Ντέμου/Βικτωρία Καλογιάννη, Βίκυ Τριανταφύλλου/Βίκυ Λέκκα, Μαρίνα Σταμάτη/Αριάδνη Μιχαηλάρη, Γιώργος Σϊμωνας Σκηνικά: Τώνια Ράλλη, Δημήτρης Τσάλτας Κοστούμια: Θάλεια Τσίγκου Φωτισμοί: Γιώργος Σίμωνας, Γιώργος Κορδέλας Φωτογραφία: Τάκης Φωτεινός Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ ενιαίο Διάρκεια: 140 λεπτά

Για περισσότερες πληροφορίες ή για απορίες σας στα:nostalghiatheaterco@yahoo.gr και nostalghia-theatre.blogspot.com

info: Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014  / Θέατρο Στοάς Ορφέας- Γιάννενα / ώρα έναρξης: 21:00 / Είσοδος: 10 ευρώ ενιαίο

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.