Θέατρο: «Εταιρεία θαυμάτων» του Δημήτρη Ψαθά στο πανεπιστήμιο

ex_edras

Το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Εταιρεία θαυμάτων» ανεβάζει η θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων «εξ έδρας». Θα δοθούν δύο παραστάσεις το Σάββατο, 29 και την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημήτρης Χατζής» στην πανεπιστημιούπολη της Δουρούτης. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8 το απόγευμα. Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την παραχώρηση της αίθουσας του θεάτρου, καθώς και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που προσφέρει στην θεατρική ομάδα.

Εταιρεία  Θαυμάτων

(Του Δ. Ψαθά)

Ο  Δ. Ψαθάς  καταγόταν από την Τένεδο και γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου τον Οκτώβριο του 1907 και το 1923, μετά το τέλος της μικρασιατικής εκστρατείας, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου, τελειώνοντας τις σπουδές του, αφιερώθηκε τόσο στη δημοσιογραφία – και ιδιαίτερα στην ευθυμογραφία – όσο και στο θέατρο.

Το έργο «Εταιρεία Θαυμάτων» γράφτηκε το 1959!

Η Εταιρεία Θαυμάτων είναι μια δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση μιας  απατεώνισσας  ιδιοκτήτριας  ελληνο-βρετανικής εταιρείας μεταλλείων, της αγγλίδας Μs. Τζόουνς, που στήθηκε με σκοπό να οικειοποιηθεί η εν λόγω  Αγγλίδα, με τη βοήθεια του επινοημένου αγίου Βαλαντίου, το πλούσιο σε μετάλλευμα βοσκοτόπι του αφελούς και θεοσεβούμενου Ιλάριου. Για να το πετύχει, η Μs Τζόουνς  χρησιμοποιεί τον ιεροκήρυκα Κοσμά που «λιβανίζει» τους εύπιστους κι αγράμματους χωριάτες, καθώς και την όμορφη Μίνα, επικουρούμενη από τη μητέρα της Δανάη. Η Δανάη παριστάνει τη μουγκή, η οποία θα ξαναβρεί τη μιλιά της χάρη στο «θαύμα» του αγίου, αλλά ο καταλύτης έρωτας, ανάμεσα στον Ιλάριο και τη Μίνα, στέκεται αφορμή να αποκαλυφθούν οι κατεργαριές όλων.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ:  Δόσης Γιώργος

ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ 1 : Γερογιώργης  Αντώνης

ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ 2 : Μόσχος  Δημήτρης

ΙΛΑΡΙΟΣ: Καλούδης  Πάνος

ΚΟΣΜΑΣ: Νούσης  Γιάννης

ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Στουγιάννος Χρήστος

ΚΙΜΩΝ : Λεοντίου  Κώστας

Μs ΤΖΟΟΥΝΣ: Δρίβα  Αγγελική

ΜΙΝΑ: Γιαννάκη Μαρία

ΔΑΝΑΗ : Πανέλλη Μπέττυ

ΚΥΡΑ ΘΟΔΩΡΑ: Σιντόρη Ελευθερία –Παλαιοπάνου Αλεξάνδρα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Λώλης  Δημήτρης

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπαλαμάτσια  Μαρίνα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Δόσης Γιώργος

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Πανέλλη Μπέττυ – Τσιάρα Εβελίνα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λαμπράκη Νεκταρία- Πανέλλη  Μπέττυ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Γούλας Νίκος

ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ: Λαμπράκη Νεκταρία

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Η Ομάδα

Είσοδος ελεύθερη


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.