Τα Γιάννενα θέλουν να γίνουν πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021

Την πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών να διεκδικήσει να αναδειχθούν τα Γιάννενα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 έκανε γνωστή στον Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, με τον Υπουργό να συμφωνεί ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια τέτοια διεκδίκηση.

Παράλληλα ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια που «συμφώνησε να είναι ένθερμος υποστηριχτής στην προσπάθεια μας», όπως είπε.

Με τον κ. Τασούλα συζητήθηκε η δυνατότητα να αυξηθεί η επιχορήγηση του Υπ. Πολιτισμού στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης του τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα «ο Υπουργός συμφώνησε να βοηθήσει».

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση από το Υπ. Πολιτισμού για μια σειρά από εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. «Θέλουμε η πόλη να παρουσιάσει την περίοδο των Χριστουγέννων ένα ποιοτικό πλέγμα εκδηλώσεων που θα τονώσει και τον τουρισμό», είπε ο Δήμαρχος. Εκανε γνωστό ότι ο Δήμος είναι σε συνεργασία με την Μητρόπολη γι’ αυτό, ενώ συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Γκόλα στην οποία μετέχει και ο Αντιδήμαρχος κ. Κολόκας.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑ

Με τον Υπουργό Πολιτισμού συζητήθηκε σε θετικό κλίμα η δυνατότητα χρηματοδότησης του Αθλητικού Κέντρου Καρδαμιτσίων. Το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί στο Υπουργείο, καθώς αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του Δήμου ολοκληρώνουν την προμελέτη του έργου.

Συμφωνήθηκε να υποβληθεί από την πλευρά του Δήμου η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Κολυμβητηρίου στη Λιμνοπούλα. Όπως είπε ο κ. Μπέγκας μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν έτοιμη την πρόταση για υποβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.