Τ. Καλογιάννη: “Νομίμως έγινε η διαβούλευση”

Στην επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» απαντά με σημερινή της δήλωσης η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη.

Ο κ. Πάικας στην επερώτηση του ( υποστηρίζει ότι η Επιτροπή παραπλανήθηκε όσον αφορά την γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για το έργο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, με τίτλο: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου, στην περιοχή του αεροδρομίου του Δήμου Ιωαννίνων, στον Νομό Ιωαννίνων – Μελέτη έργων αποχέτευσης Δήμου Ιωαννιτών ως συνοδό έργο».

Η απάντηση της κας Καλογιάννη:

Για την ορθή ενημέρωσή σας, εάν και οφείλατε είτε να την γνωρίζετε ήδη είτε να ανατρέξετε στη Δ/νση Περιβάλλοντος, και προκειμένου να μην παραποιείτε τα γεγονότα, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Το έργο «Μελέτη έργων αποχέτευσης Δήμου Ιωαννιτών», για του οποίου την ΜΠΕ γνωμοδοτήσαμε θετικά, αποτελεί υποέργο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης: «Ολοκληρωμένη Διαχείρισης λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας», το οποίο ενσωματώνεται, εν τέλει, στο έργο: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου, στην περιοχή του αεροδρομίου του Δήμου Ιωαννίνων, στον Νομό Ιωαννίνων» που απεστάλη από την αδειοδοτούσα αρχή ΕΥΠΕ-ΥΠΕΚΑ.
  2. Το φυσικό αντικείμενο, για το οποίο έγινε η διαβούλευση και για το οποίο γνωμοδοτήσαμε θετικά στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2014, είναι το ίδιο και το αυτό που αναφέρεται στο, από 172112/11-04-14 έγγραφο διαβίβασης φακέλου από την ΕΥΠΕ-ΥΠΕΚΑ και στην, από 19-06-14, εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.
  3. Δεν απαιτήθηκε να προβούμε σε καμία απολύτως ενέργεια σχετικά με το 174552/26-08-14 έγγραφο που απεστάλη από την αδειοδοτούσα αρχή ΕΥΠΕ-ΥΠΕΚΑ, μετά το 16516/18-08-14 έγγραφο του Δήμου Ζίτσας, καθότι η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, ως ο δικαιούχος του έργου, προέβη, με το 7109/01-09-14 έγγραφό της, στην αφαίρεση του τεχνικού αντικειμένου για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών παροχών εξαιτίας των ενστάσεων του Δήμου Ζίτσας.

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Ζίτσας, δια των τότε οργάνων του,  «κατάφερε» να προκαλέσει την απένταξη, από το φυσικό αντικείμενο του έργου, της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, με τα οποία προφυλασσόταν η ευρύτερη περιοχή Αεροδρομίου, Βιολογικού Καθαρισμού Ιωαννιτών και Δ. Ζίτσας, από τα συνήθη πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην περιοχή αυτή. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πλημμυρίσει η περιοχή, θα γνωρίζουμε πλέον, όχι μόνο τους, πολιτικά και ηθικά, αλλά και τους ποινικά, υπεύθυνους.

Συνεπώς και με βάση τα παραπάνω:

  • ΝΟΜΙΜΩΣ έγινε η διαβούλευση του, εν λόγω, θέματος,
  • ΝΟΜΙΜΩΣ εισήχθη το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή,
  • ΝΟΜΙΜΩΣ γνωμοδότησε η Επιτροπή και
  • ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Δήμος Ζίτσας  στέρησε τότε, από την περιοχή και τους πολίτες, ένα ακόμη ωφέλιμο έργο.

Κύριοι, σε περίπτωση άλλων επερωτήσεων που θα προκαλέσετε, είναι σκόπιμο να είστε ενημερωμένοι για το φυσικό αντικείμενο του έργου και την ουσία αυτού που συζητείται και να μη μένετε μόνο στους τίτλους και για τους τίτλους».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΠ. ΠΑΪΚΑ

Καταλήγοντας η κα Καλογιάννη επιτίθεται στον κ. Πάικα σημειώνοντας: «Στην περιοχή μας όπως και σε όλη την Ελλάδα, καταγράφεται ένας έντονος διαγκωνισμός των διαφόρων τωρινών στελεχών των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, για δημιουργία θορύβου προς πίστωση της κομματικής τους καρτέλας έναντι των μελλοντικών βουλευτικών εκλογών.

Δεν έχουμε λόγο να τους ακολουθήσουμε σε ανούσιους διαξιφισμούς, επιδοτώντας με τον τρόπο αυτό την αγωνιώδη προσπάθειά τους.

Άλλωστε, είναι σαφές ότι στόχος δεν είναι, έτσι ή αλλιώς, η άσκηση καλόπιστης κριτικής στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, αλλά ο προσπορισμός πρόσκαιρων κομματικών ευσήμων υπό το πρίσμα της εσωτερικής διαπάλης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς βιώνουμε και θα βιώσουμε τις, εκ του ασφαλούς σπασμωδικές – ελατηριωτές – ατεκμηρίωτες συμπεριφορές, διαβήματα, επερωτήσεις, κλπ.

Ο τόπος έχει ανάγκη αναθεωρητικών και μεταρρυθμιστικών προτάσεων.

Όμως, αυτές δεν μπορεί να προέρχονται από τα, εκ μεταγραφής, στελέχη ξεπερασμένων -υπό παρακμή- καθεστωτικών υπολειμμάτων που αλλοτριώνουν κάθε ανόθευτη κίνηση του μη συμπλεγματικού βραχίωνα της ελληνικής αριστεράς».


 

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.