Σταματά την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός – Τροπολογία για φοίτηση με βραχιολάκι

Ομόφωνα δεκτή έγινε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για την φοίτηση των κρατούμενων φοιτητών, ύστερα από την μερική υπαναχώρηση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, αποδεχόμενος μέρος των προτάσεων που έγιναν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ώστε να δοθεί λύση στο αίτημα για εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού.  Όπως ανακοινώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός, μετά την παραπάνω εξέλιξη, σταματά την απεργία πείνας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια σήμερα, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων ανά εξάμηνο.

Με απλά λόγια, προβλέπει την παρακολούθηση του εξαμήνου επί ένα δίμηνο εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο τετράμηνο, αν τα έχει πάει καλά το προηγούμενο διάστημα, να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια, να φορά βραχιολάκι και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιό του.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης επί ένα τέταρτο για να μελετήσει την τροπολογία και μόλις ξεκίνησε ξανά ανακοίνωσε ότι συμφωνεί. Η τροπολογία πέρασε και τελικά δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε διευκρινίσεις για την άμεση εφαρμογή της τροπολογίας και κάλεσε τον Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας. «Aν η τροπολογία σημαίνει ότι ο Νίκος Ρωμανός θα πάρει σε λίγους μήνες άδεια, τον καλούμε να μη χαρίζει τη ζωή του» ανέφερε. Τόνισε ότι η νέα τρoπολογία είναι νίκη του Νίκου Ρωμανού, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού και απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το κύρος του να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΓΡΑΦΟ 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.