«Σπόνσορας της κυβερνητικής πολιτικής η Περιφέρεια Ηπείρου»

Σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή με αφορμή τις επισκέψεις των υφυπουργών Εργασίας Αντώνη Μπέζα και Βασίλη Κεγκέρογλου αυτή την εβδομάδα ασκεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής»: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, με ιδιαίτερο ζήλο ανέλαβε το ρόλο του σπόνσορα της κυβερνητικής πολιτικής στη περιοχή μας. Προσφέροντας βήμα για την πασαρέλα των εμπόρων της εξαθλίωσης που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική, λειτουργεί ως πλασιέ των ‘φιλολαϊκών μέτρων’ της όψιμα ευαισθητοποιημένης    συγκυβέρνησης. Με νωπή την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να αυξήσει τα προβλεπόμενα κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2015, όπως πρότεινε η Παράταξή μας, οι υποσχέσεις ανάδειξης των ανέργων, των ανασφάλιστων και των εξαθλιωμένων πολιτών σε επιχειρηματίες μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να εκθληφθεί.

Δεν είναι πλέον ανεκτό, ο Υφυπουργός Εργασίας κος Αντώνης Μπέζαςπου ευθύνεται για τα δυσθεώρητα ύψη της ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους, την ανασφάλιστη εργασία, τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων κ.λ.π. να υπόσχεται και να διαφημίζει ασπιρίνες για την αντιμετώπιση όλων αυτών με την ανοχή και στήριξη της Περιφερειακής Αρχής.

Στόχος των πολυδιαφημιζόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είναι:

  • να ξεμπερδεύουν με τις σταθερές σχέσεις εργασίας που προσδίδουν μια στοιχειώδη ασφάλεια και δυνατότητα προγραμματισμού της ζωής των εργαζομένων
  •  να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει ο δημόσιος τομέας
  • να μεταφέρουν την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής για την ανεργία στις πλάτες των εργαζομένων παρουσιάζοντας τους ως υπεύθυνους αφού αδυνατούν να δραστηριοποιηθούν σε μορφές ‘επιχειρηματικότητας’ που επιβάλει η Κυβέρνηση
  • να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο στη συνείδηση των εργαζομένων τις υγιείς αρχές και μορφές της συνεταιριστικής παραγωγικής δραστηριότητας.

Δεν είναι πλέον ανεκτό, ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιαςκος Βασίλης Κεγκέρογλου, συνυπεύθυνος για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το ξήλωμα και την εγκατάλειψη των κοινωνικών δομών, και τη δραματική μείωση των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, να αναζητά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής συνδιαχειριστές της ακραίας φτώχειας που προκάλεσε η πολιτική που υπηρετεί προσφέροντας ψίχουλα και συσσίτια.

Όχι δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ που προέρχεται από τον ιδρώτα και το υστέρημα του Ελληνικού Λαού. Απλά οι δράσεις και τα κονδύλια που προβλέπονται στο Νέο ΕΣΠΑ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των στρατιών των απόρων που γεννά η μνημονιακή πολιτική.   Καλούμε τους πολίτες να μην βολευτούν με την κυβερνητική πολιτική ελεημοσύνης, να καταδικάσουν τους υπεύθυνους της εξαθλίωσής τους και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και τους ανήκουν».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.