ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε «αξιολογούμε» ούτε «αξιολογούμαστε»

Ανακοίνωση των Τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής

Ούτε «αξιολογούμε» ούτε «αξιολογούμαστε» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δήθεν αξιολόγηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Βασική προτεραιότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αποτελεί η προσπάθεια κατεδάφισης του δημόσιου τομέα. Αυτή επιχειρείται μέσω του συστηματικού κλεισίματος δομών, ειδικά αυτών που αφορούν την παροχή κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών  και των εργαζομένων, και συνακόλουθα μέσω χιλιάδων απολύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, στρατηγικό εργαλείο της συγκυβέρνησης αποτελεί η υποτιθέμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Στόχος είναι να αποτελέσει το όχημα για την κορύφωση της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, της μείωσης των μισθών  και της θεσμοθέτησης «κανιβαλικών» σχέσεων εργασίας στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Η υποβάθμιση-συρρίκνωση του Δημοσίου και η επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική δράση αποτελούν τους βασικούς στόχους και αυτού του μέτρου», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Συνεπώς, τα στελέχη, οι βουλευτές, οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην μνημονιακή διαδικασία της δήθεν αξιολόγησης και καταδικάζουν και καταγγέλλουν απερίφραστα το συγκεκριμένο μέτρο, όπως φυσικά και όλες τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εξειδικεύουν τον τρόπο «αξιολόγησης» των υπαλλήλων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη οι δημόσιοι υπάλληλοι όλων των βαθμίδων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να υλοποιηθεί η απεργία-αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων.

Το μέτρο της δήθεν αξιολόγησης θα ακυρωθεί στην πράξη από τους αγώνες των εργαζομένων και από την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.