Συνελήφθησαν 14 μετανάστες στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

astynomia_igoumenitsa

Συνεχίζει ελέγχους η αστυνομία

Στη σύλληψη 14 μεταναστών προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων  κατά το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Η επιχειρησιακή δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ελέγχθηκαν συνολικά 142 άτομα.

Τριάντα από αυτούς προσήχθησαν (έντεκα υπήκοοι Αλβανίας, πέντε υπήκοοι Αφγανιστάν, οκτώ υπήκοοι Ιράκ, δύο υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Συρίας και δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Από τους 14 συλληφθέντες, τρεις υπήκοοι Αλβανίας συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και οι υπόλοιποι 11 αλλοδαποί επειδή στερούνταν εγγράφων παραμονής στη χώρα (κρατούνται προκειμένου δρομολογηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους).

Οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, θα συνεχιστούν αμείωτα, τονίζει η αστυνομία.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.