Συνέλευση εμποροϋπαλλήλων τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων. Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

«Τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα  είναι προ των πυλών.  Το ξεπέρασμα της κρίσης φαίνεται πως απομακρύνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της αστικής τάξης στην Ε.Ε.. Αλλά και η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτική πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά-σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η ανεργία δεν ανακόπτεται, και η συγκυβέρνηση  ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, αποψίλωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων.

Η επίθεση αφορά τους πάντες!

Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της Κυριακής αργίας (δεν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη, η απόφαση του ΣΤΕ μιλάει για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου) με στόχο το περαιτέρω κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, τη μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την πλήρη «ελευθερία»  στον εργοδότη να «χρησιμοποιεί» τον εργαζόμενο όσες ώρες θέλει και όποιες μέρες θέλει, τη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα, τη μείωση του «εργατικού κόστους» για τους εργοδότες.

Εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα   «απασχολούνται» με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα. Οι θέσεις εργασίας πολλών εργαζομένων είναι στον αέρα γιατί οι εργοδότες εκτιμούν ότι τα κέρδη από κάποια καταστήματα δεν είναι αρκετά. Εντείνεται η τρομοκρατία και η προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων. Μας επιβάλλουν την επιβίωση με 13,1 ευρώ την ημέρα για τετραμελή οικογένεια. Αυτό προβλέπει η καθιέρωση του περίφημου «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» από την κυβέρνηση και την Ε.Ε

Η ανάπτυξη μεγάλων ομίλων όπως ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΚΕΑ, JUMBO, HONDOS, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, PRAKTIKER  κλπ «πάτησε»  στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, στις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, στην απληρωσιά, στην εκ περιτροπής εργασία και την ανασφάλιστη εργασία», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο εκτιμώντας ότι «η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα».

Καλεί ακόμη σε συμμετοχή στο Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο στις 3 του Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα από το Δημαρχείο καθώς και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.