Συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το «Βοήθεια στο Σπίτι»

voitheia_sto_spiti

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία εργαζομένων στο Βοήθεια στο  Σπίτι, διοργανώνουν το 2Ο Πανελλήνιο Συνέδριο την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Συνεδριακό κέντρο  της Περιφέρειας Αττικής στο Χολαργό, Μεσογείων 156, στάση Μετρό Εθνική Άμυνα, μαζί με το ΤΕΙ Αθηνών και με τη στήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία(ΕΣΑμεΑ) με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βοήθεια στο Σπίτι»

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η σπουδαιότητα εφαρμογής του μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από τη λειτουργία του καθώς και να αναδείξει  την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών αυτών.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2015, ύστερα από τροπολογία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεκγέρογλου. Μέχρι τότε, η τροπολογία προβλέπει μια σειρά από δράσεις που θα βοηθήσουν ώστε από το 2016 και μετά το Βοήθεια στο Σπίτι να εξελιχθεί και να αναβαθμιστεί παρέχοντας υπηρεσίες μέσω 2 προγραμμάτων:

α) «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», για τους συνταξιούχους και

β) «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» για τους δικαιούχους οικονομικά αδύναμους, ηλικιωμένους, ανασφάλιστους, ΑμεΑ, κλπ.

Στο Συνέδριο θα αναδειχθούν θέματα από εργαζόμενους και από καθηγητές που έχουν να κάνουν  με τη λειτουργία του ΒΣΣ όσο και με τη δημογραφική κατάσταση στη χώρα μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν ο  Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών κ.κ. Ι. Βρούτσης και Α. Ντινόπουλος αντίστοιχα, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου κ.α.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.