Συνεχίζει τις προσπάθειες η Περιφέρεια για το ζήτημα των βοσκοτόπων

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις προσπάθειές της, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει και φέτος με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των εξισωτικών πινάκων.
«Τις τελευταίες 15 ημέρες- τόνισε μεταξύ άλλων o κ. Καχριμάνης- η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε μια μεγάλη προσπάθεια με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, στην οποία να λογιστούν ως πραγματικά υπάρχοντες βοσκότοποι, όλοι αυτοί που χρησιμοποιούνται ως τέτοιοι, ήτοι αλπικές εκτάσεις, προστατευόμενες και δασικές που δεν ξυλεύονται. Όλοι το δέχθηκαν, αλλά κανένας δεν το προώθησε. Δυστυχώς, οι παράγοντες που το 2012 ως διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα από επικίνδυνη άγνοια, συνεχίζουν να είναι με άλλες ιδιότητες στη διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει τροπολογία που να έχει μεταβατικό στάδιο, όπως έχει ζητηθεί, μέχρι το 2015 που θα έχουν γίνει οι χάρτες διαχείρισης βοσκοτόπων. Όμως θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος του Υπουργείου και δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο διαλύουν την ορεινή, την ποιοτική κτηνοτροφία στην Ελλάδα».
Τέλος ανακοίνωσε ότι σήμερα είχε επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία ξαναέθεσε το μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται στην Ήπειρο. Η απάντηση που του δόθηκε είναι πως οι κτηνοτρόφοι, που κρίνουν ότι αδικούνται, μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.