Συνέχεια προβολών με Σοφία Λόρεν

“Χτες, σήμερα, αύριο” στις 9.30 στα παλιά σφαγεία

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Φέτος, η Σοφία Λόρεν κλείνει τα 80 κι έτσι σήμερα, στις 9.30 το βράδυ, προβάλλεται η ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα – Χθες, σήμερα, αύριο (Ιταλία 1963, 118’). Εκτός από τη Λόρεν πρωταγωνιστεί ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Σχετικά με την ταινία αναφέρει ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου, Παναγιώτης Κράββαρης:

«Η Σοφία Λόρεν διαπερνά όλες τις κοινωνικές τάξεις και τρεις πόλεις της Ιταλίας ως μια γοητευτική και δυναμική γυναίκα που συναντά τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, ο οποίος είναι αναγκασμένος να υποταχτεί στο ρυθμό της ζωής της.  Στην πρώτη ιστορία, γραμμένη από τον Εντουάρντο ντε Φίλιππο και την Ισαμπέλα Κουαραντότι, είναι μια πωλήτρια λαθραίων τσιγάρων που θέλει να γλιτώσει την ποινή φυλάκισης για ένα απλήρωτο πρόστιμο μένοντας διαρκώς έγκυος από τον άνεργο άντρα της.

Στην επόμενη ιστορία, από μια νουβέλα του Αλμπέρτο Μοράβια, είναι μια αδίστακτη αριστοκράτισσα που παρατάει τον καλλιτέχνη με τον οποίο έχει ένα κρυφό ειδύλλιο στην πρώτη ευκαιρία. Ενώ αργότερα γίνεται μια πόρνη πολυτελείας της Ρώμης που άθελά της αποπλανεί έναν εκπαιδευόμενο ιερέα, εγγονό των συντηρητικών γειτόνων της, κάνοντας έξαλλο τον τακτικό της πελάτη, σε μια ιστορία γραμμένη από τον θρυλικό Τσέζαρε Ζαβατίνι. Και στις τρεις ιστορίες ξεδιπλώνεται το λεπτό και τρυφερό χιούμορ του Ντε Σίκα, πάντα στο ρυθμό της ρομαντικά ανάλαφρης ρεαλιστικής του αφήγησης».

Είσοδος ελεύθερη. 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.