Συγκέντρωση στην πλατεία Χατζή κόντρα στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα δημοσίων εκτάσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ στους Αμπελόκηπους καλεί το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Χατζή ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Ως γνωστόν, προ ημερών το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε ηλεκτρονικό πωλητήριο στις συγκεκριμένες εκτάσεις.

Στο σχετικό κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του κόμματος αναφέρεται:

Στο ξεπούλημα μιας από τις  γειτονιές  μας, μιας από τις πλατείες μας, προχώρησε τελικά η κυβέρνηση και  το ΤΑΙΠΕΔ ανοίγοντας την σχετική ηλεκτρονική φόρμα και προσκαλώντας τους ιδιώτες (επενδυτές;) να αγοράσουν.

Να αγοράσουν τί;   

Το γέλιο των παιδιών μας όταν  παίζουν στην πλατεία;

Να αγοράσουν τί;    

Την χαρά των γονιών μας  που ξανασυναντούν στην πλατεία ξεχασμένους φίλους  και ανοίγουν πάλι την πόρτα του σπιτιού;

Να αγοράσουν  τί;

Τα  «ανόητα» σχέδιά μας να φτιάξουμε κι άλλες πλατείες, να ομορφύνουμε κι άλλους δημόσιους  χώρους, να” φιλοξενήσουμε”  πολιτισμό κι όνειρο σε κάθε σημείο της γειτονιάς μας;

Θα αφήσουμε να πουληθούν τα 4 περίπου στρέμματα στην πλατεία Χατζή και τα 56,6 στρέμματα στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων;

Θα επιτρέψουμε να οικοδομηθούν μεγαθήρια με επιφάνεια πάνω από 4300 τετραγωνικά μέτρα;

Δε θα ήταν καλύτερο να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί ο χαρακτήρας της γειτονιάς ;

Δε θα ήταν καλύτερο το κτίριο του Υπουργείου Υγείας που ξεπουλάν στην πλατεία Χατζή να γίνει κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας, αντί να τρέχουμε  σε ΙΚΑ και νοσοκομεία;

Δε θα ήταν καλύτερο να δημιουργηθεί στην πλατεία Χατζή ένας θερινός κινηματογράφος ή ένα στέκι νεολαίας, που θα είναι κέντρα δημιουργίας, πολιτισμού και συνάντησης των κατοίκων;

Δε θα ήταν καλύτερο τα 56,6 στρέμματα να δοθούν για αθλητικούς χώρους, πάρκα ή νέα σχολεία, για να μεταστεγαστεί π.χ. το 5ο Λύκειο που στεγάζεται σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας;

taiped_ampelokhpoiΟΧΙ ΔΕΝ   ΠΟΥΛΑΜΕ

Κι αυτό το ΟΧΙ καλούμαστε –γι άλλη μια φορά- να το φωνάξουμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες,  μιας και όλοι αυτοί που διαλέξαμε να προασπίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ συμφέρον του τόπου μας  και την ποιότητα ζωής του κάθε Γιαννιώτη, του κάθε Ηπειρώτη, σιωπούν εκκωφαντικά.

Αν αυτή η σιωπή τους δεν συνιστά συνενοχή, στο επιχειρούμενο έγκλημα συνιστά σίγουρα απαξίωση του καθενός μας  ξεχωριστά και του τόπου μας συνολικά.

Εμείς, οι κάτοικοι της πόλης των Γιαννίνων,οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων,  είναι απόλυτη ανάγκη να κινητοποιηθούμε για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, που καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας, που μας δυσκολεύει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας.

Η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκεται στη συλλογική δράση, στις μικρές και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που στοχεύουν στο να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

Ας μην αφήσουμε να περάσει ο στόχος που έχουν, να βιώνει η κάθε οικογένεια μόνη της τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

  • για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • να αναζητήσουμε τρόπους δημιουργικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις γειτονιές μας

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.