Σε έναν δύο μήνες θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στους πεζοδρόμους

pezodromoi-gkolas-liontos

Παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν συνολικά τη λειτουργία της πόλης των Ιωαννίνων –και κυρίως του κέντρου- με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το δίκτυο των πεζοδρόμων, επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου, πρόκειται επί της ουσίας για μια συνολική προσέγγιση που αφορά όχι μόνο στις συνθήκες λειτουργίας των πεζοδρόμων αλλά και του κυκλοφοριακού ιστού της πόλης γύρω απ’ αυτούς (αλλαγές ροών κυκλοφορίας, θέσεις στάθμευσης, άδειες διελεύσεων κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 14 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο συνάντηση εργασίας μεταξύ των Αντιδημάρχων Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκου Γκόλα, Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννη Λιόντου και του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, Χρήστου Πετσινού.
Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι δύο αντιδήμαρχοι, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά και δοκιμαστικά, παρεμβάσεις, οι οποίες εκτιμάταο ότι σε λιγότερο από δύο μήνες με την πλήρη εφαρμογή τους θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πόλης.
«Οι πεζόδρομοι έχουν αλλάξει τη ζωή μας με τα πολλά θετικά που έχουν επιφέρει, αλλά και σίγουρα με κάποιες αρνητικές συνέπειες. Αυτό εξετάζουμε με τις υπηρεσίες και με τη σημερινή μας συνάντηση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά. Πολύ σύντομα θα έχουμε νέα δεδομένα και τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει με ένα με δύο μήνες θα αντιμετωπιστούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.
Ο κ. Γκόλας υπογράμμισε πως οι πεζοδρομήσεις έχουν βελτιώσει αισθητά το επίπεδο ζωής στην πόλη κι έχουν τονώσει τον εμπορικό ιστό, προσθέτοντας ότι αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως μείζονα ορισμένα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος, τόνισε πως «η Τεχνική Υπηρεσία έχει προσεγγίσει το θέμα με επιστημονικό τρόπο» και πως «υπάρχουν προτάσεις που θα τις δούμε σε εφαρμογή και πιστεύω πως θα κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη».

ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ
Να σημειωθεί επίσης, πως βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνεται, η διαδικασία κατάρτιση νέας Κανονιστικής Απόφασης που αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυκλοφοριακά ζητήματα επί των πεζοδρόμων.
Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας, ήταν και η αντιμετώπιση των έκτακτων διελεύσεων από τους πεζόδρομους. Αναφερόμενος σε αυτό ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Χρήστος Πετσινός, ανέφερε πως όσοι δεν έχουν άδεια διέλευσης και υπάρχει έκτακτο περιστατικό (π.χ. επίσκεψη αρρώστου σε γιατρό, μετακίνηση ηλικιωμένων, φορτοεκφόρτωση κ.λ.π.) θα πρέπει η διέλευση από τον πεζόδρομο να γίνεται με αιτιολογικά.
Για παράδειγμα επίσκεψη σε γιατρό πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του γιατρού ή περίπτωση φορτοεκφόρτωσης με άδεια από την Τροχαία. «Δεν θα υπάρχει επιείκεια για τους παραβάτες, αλλά αίτημα έκτακτης διέλευσης όταν υπάρχει αιτιολογία θα το αντιμετωπίζουμε θετικά», δήλωσε ο κ. Πετσινός.
Ο Διοικητής της Τροχαίας υποστήριξε, ερωτηθείς σχετικά, ότι δεν υπάρχει πλέον η παραβατικότητα του αρχικού διαστήματος σε ό,τι αφορά τη διέλευση από τους πεζόδρομους.

Αυτό αποτέλεσε κοινή παραδοχή καθώς συζητήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης και αποδόθηκε αφενός στην καλή δουλειά που γίνεται από την Τροχαία και αφετέρου στους ίδιους τους πολίτες που εμπεδώνουν πλέον την φιλοσοφία των πεζοδρόμων.
Τέλος και οι δύο Αντιδήμαρχοι επισήμαναν την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.