Σε χωριά του Δήμου Ζίτσας ο Χρ. Μαντάς

syrriza_periodeia

Περιοδεία και ομιλίες στα χωριά Άνω Λαψίστα , Κάτω Λαψίστα και Νεοχώρι πραγματοποίησε την Κυριακή 26, Οκτωβρίου η οργάνωση μελών Ζίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά και του συντονιστή της ΝΕ Ιωαννίνων Κώστα Βενέτη στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του κόμματος.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πολίτες των χωριών παρουσιάστηκαν οι τέσσερις πυλώνες του προγράμματος του κόμματος που αφορούν τα επείγοντα μέτρα που δεσμεύεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν :

Α. στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ηλεκτρικό ρεύμα, στέγη , τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ )

Β. στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη φορολογική δικαιοσύνη (κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ρύθμιση κόκκινων δανείων, αφορολόγητο 12 χιλ. ευρώ, επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ κλπ.),

Γ. στο πρόγραμμα για το σχέδιο ανάκτησης της εργασίας ( εργασιακά δικαιώματα, πρόγραμμα απασχόλησης 300χιλ. θέσεων εργασίας κλπ.)

Δ. στο πρόγραμμα για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος (δημοψηφίσματα, κατάργηση του νομικού καθεστώτος για την ποινική ευθύνη υπουργών , ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κλπ.)

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Επιπλέον παρουσιάστηκε το πλαίσιο της κυβέρνησης της αριστεράς για την ριζική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και ρήτρα ανάπτυξης καθώς και ευρωπαϊκή διάσκεψη.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση που αφορούσε και ερωτήματα γύρω από το πρόγραμμα, αλλά και ζητήματα της περιοχής όπως τα μεγάλα προβλήματα της κτηνοτροφίας , της άρδευσης του κάμπου της Λαψίστας και της συνολικότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαντάς ενημέρωσε για την επίκαιρη επερώτηση για την κτηνοτροφία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συζητηθεί στις 31 Οκτώβρη στην ολομέλεια της Βουλής καθώς και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την Ο.Μ. Ζίτσας και την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα οξυμμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.