Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα διόδια Ακτίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 4 Νοέμβρη στα διόδια Ακτίου αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας μαζί με την προσωρινή Διοίκηση του υπό ίδρυση Σωματείου «Σύλλογος Εργαζομένων στα διόδια Ακτίου».
Απαιτούν την ανάκληση των 5 παράνομων απολύσεων των τεχνικών και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να πληρωθούν τα αναδρομικά επιδόματα όλων των εργαζομένων που τους χρωστά η εργοδοσία.
Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας «QYEEFREE”, καθώς την Παρασκευή 31 Οκτώβρη με τη λήξη των μηνιαίων συμβάσεων των 5 τεχνικών, τους ανακοίνωσε να μην αναλάβουν εργασία και ότι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν. Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα παρέχονται από το …τηλέφωνο ή από εξωτερικούς συνεργάτες. Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την αντεργατική ενέργεια που οδηγεί 5 οικογένειες στην ανεργία και καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν την απόλυση των συναδέλφων τους.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Περιοχής να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους στα διόδια της υποθαλάσσιας.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που με την επιβολή των διοδίων σ’ ένα 100% δημόσιο έργο, που σήμερα εισπράττει η “ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ”, με κύριο επιχείρημα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης, έρχεται σήμερα και δυσκολεύει τις διελεύσεις, συνεχίζοντας όμως να εισπράττει τα υπέρογκα διόδια.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φορείς των τριών Νομών να αποτρέψουν αυτές τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, που στο βωμό των κερδών δεν διστάζουν να κόψουν τόσο το μεροκάματο 5 τεχνικών αλλά και τη γρήγορη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.