Σχεδιάζουν μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις

Μείωση κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιουλίου εισηγήθηκε ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, Τάσος Παπανικολάου, όπως δήλωσε στην “Κοινωνία ‘Ωρα Mega” με τους Γ. Καμπουράκη, Γ. Οικονομέα.

«Καταφέραμε σε μια δύσκολη εποχή να κάνουμε τη λιγότερη μείωση για τους πολίτες και ειδικά για τους συνταξιούχους. Θέλω να τονίσω ότι οι επικουρικές δεν έχουν κρατική επιχορήγηση. Είναι μόνο διμερής χρηματοδότηση εργοδότη και εργαζόμενου», σημείωσε.

Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι με βάση το νόμο έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων και ότι η εισήγησή του είναι για 5,2%. Πρόσθεσε ότι η επόμενη αξιολόγηση των αριθμών θα γίνει Δεκέμβριο – Γενάρη. «Όπως πηγαίνουν τα οικονομικά μας πιστεύω να μην έχουμε άλλη μείωση, μπορεί να είναι αύξηση», ανέφερε.

ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος στην ίδια εκπομπή επισήμανε ότι οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα δεν αντέχουν άλλες περικοπές και ότι δεν έχει γίνει επεξεργασία του μαθηματικού τύπου ή του συντελεστή βιωσιμότητας που απαιτούσε ο νόμος πλαίσιο.

“Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κάνει μετά από τόσες μειώσεις και αυτή την οριζόντια όπως μαθαίνουμε μείωση σε όλες τις επικουρικές του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα”, σημείωσε.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.