Σαββατοκύριακο με γαλλικό σινεμά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”

Ώρα έναρξης προβολών: 8.30 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ένα αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο διοργανώνουν ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής».

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 θα προβληθεί η ταινία του Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, Για όλα φταίει το όνομά σου (Le Prénom, Γαλλία, 2012, διάρκεια: 109΄)
με τους Πατρίκ Μπριέλ, Βαλερί Μπενγκινγκί, Σαρλ Μπερλίνγκ.

Ο Βενσάν (Patrick Bruel) θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Valérie Benguigui) και ο άντρας της Πιερ (Charles Berling) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Judith El Zein) και τον παλιό παιδικό τους φίλο Κλοντ (Guillaume de Tonquédec). Κι ενώ περιμένει την ως συνήθως αργοπορημένη γυναίκα του να έρθει, ο Βενσάν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας.
Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βενσάν θα αναταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων!

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 θα προβληθεί η ταινία των Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό, Οι Άθικτοι (Les intouchables, Γαλλία, 2011, διάρκεια: 112) με τους Φρανσουά Κλουζέ και Ομάρ Σάι.

Ο Φιλίπ (Φρανσουά Κλουζέ) είναι ένας πλούσιος αριστοκράτης ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια πτήσης του με παραπέντε. Αποφασίζει λοιπόν μια μέρα να περάσει από συνέντευξη μερικά άτομα, προκειμένου να καταλήξει στον κατάλληλο, κατά τα δικά του πρότυπα, βοηθό, ο οποίος θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του.
Όταν τελικά επιλέξει τον Ντρις (Ομάρ Σάι), έναν έγχρωμο νεαρό που ζει στα φτωχικά προάστια και έχει μόλις αποφυλακιστεί, οι αντιδράσεις των πλουτοκρατών φίλων του Φιλίπ, θα είναι έντονες. Παρόλα αυτά ο ίδιος δε φαίνεται να δίνει σημασία στις κακοήθειες, επιμένοντας πως ο Ντρις είναι ο ιδανικός για τη δουλειά. Όταν σιγά – σιγά γεννηθεί μια δυνατή και απρόσμενη φιλία μεταξύ τους, θα αποδειχθεί πως ο Φιλίπ μάλλον είχε δίκαιο…
Η ταινία είναι η τέταρτη κινηματογραφική συνεργασία των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό. Οι Άθικτοι είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών, στη Γαλλία. Έχει αποσπάσει το βραβείο της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ του Τόκιο (2011), συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του San Sebastian και ο Ομάρ Σάι κατέκτησε και το βραβείο Cesar 2012 καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.


 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.