Προβλήματα σε 18 σημεία των Ιωαννίνων προκάλεσε η κακοκαιρία

Ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή

Οχτώ συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, τρία συνεργεία της ΔΕΥΑΙ και ένα συνεργείο της υπηρεσίας Καθαριότητας, χρειάστηκε να επέμβουν σήμερα το πρωί σε 18 περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών όπου παρουσιάστηκαν τα εντονότερα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία. Από την πρωτοφανή σε ένταση βροχόπτωση τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην παραλίμνια περιοχή, το Βοτανικό, την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και το Σταυράκι, εξαιτίας τριών κυρίως παραμέτρων:

  • Παρά το ότι τις προηγούμενες ημέρες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος, τα φρεάτια καθαρίστηκαν εν αναμονή της κακοκαιρίας, ωστόσο η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που συσσωρεύτηκαν στις σχάρες νέα φερτά υλικά.
  • Παρά τους συνεχείς ελέγχους της ΔΕΥΑΙ, εξακολουθεί να εμφανίζεται το πρόβλημα των παράνομων συνδέσεων αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων.
  • Στις περιοχές του Σταυρακίου και του Βοτανικού χρειάζονται τεχνικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται σε έντονες καιρικές συνθήκες.

Τον γενικό συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προξένησε η κακοκαιρία είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας Δ. Νάστος, ενώ συνέδραμαν ο αντιδήμαρχος  Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Δ. Κατηρτζίδης, και ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος προκειμένου να εξετάσει επιτόπου σημεία όπου πιθανά να χρειαστούν τεχνικές παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τις υποδομές.

Το μεσημέρι και αφού αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα της κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, τους αντιδημάρχους κ.κ. Νάστο, Λιόντο και  Κατηρτζίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μάκη Χρυσοστόμου.

Έγινε αποτίμηση της κατάστασης, διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα με την οποία λειτούργησε ο μηχανισμός του Δήμου, πολιτικός και υπηρεσιακός, κυρίως όμως συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται να προγραμματιστούν σε δύο επίπεδα:

  1. Συμφωνήθηκε ότι θα επανασχεδιαστεί όλη η πολιτική της ΔΕΥΑΙ στο θέμα των παράνομων συνδέσεων και μετά τις τελικές αποφάσεις θα τηρηθούν αυστηρά οι νόμιμες διαδικασίες
  2. Εξετάζονται άμεσα ποιες τεχνικές  παρεμβάσεις πιθανά απαιτούνται  για τη βελτίωση των αστικών υποδομών.

Σημεία παρέμβασης λόγω καιρικών συνθηκών

1)      ΛΥΓΓΟΥ & ΕΦΥΡΑΣ (ΖΕΥΓΑΡΙΑ)

2)      12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

3)      ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

4)      ΣΤΑΥΡΑΚΙ

5)      ΣΤΑΥΡΑΚΙ – ΜΑΡΜΑΡΑ

6)      ΑΝΑΤΟΛΗ

7)      ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΞΙΝΟΥ

8)      ΚΥΒΕΛΛΗΣ

9)      ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ

10)   ΜΩΛΟΣ (ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ)

11)   ΜΩΛΟΣ (ΔΩΔΕΚΑ)

12)   ΓΚΟΥΓΙΑΝΟΥ

13)   ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ

14)   ΚΑΤΣΑΡΗ

15)   ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ – ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

16)   ΠΕΛΑΣΓΩΝ & ΤΣΕΡΙΤΣΑΝΩΝ (ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ)

17)   ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

18)   ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.