«Προκλητική φοροαπαλλαγή για το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο»

LOGOdrasy

«Υπέρογκη δημοτική φορολογία για το λαό- προκλητική φοροαπαλλαγή για το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο». Αυτή είναι η εκτίμηση της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης (ΔΡΑΣΥ) για τα δημοτικά τέλη του 2015, τα οποία εγκρίθηκαν με κατά πλειοψηφία απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 10 Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης ανέφερε:

Η σημερινή συζήτηση για τα δημοτικά τέλη μαζί με αυτήν για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου αποτελούν τις πιο σημαντικές της χρονιάς που θα διανύσουμε. Και τούτο γιατί οι αποφάσεις τους σηματοδοτούν τον πολιτικό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής που θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των πλατιών λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, γνωστός είναι ο πολιτικός βίος αυτής της δημοτικής αρχής τόσο από την προηγούμενη θητεία της όσο και από την μέχρι τώρα στάση της σε διάφορα ζητήματα που συζητήθηκαν και πάρθηκαν ήδη οι σχετικές αποφάσεις.

Απόλυτη υποταγή στις κυβερνητικές κατευθύνσεις, δημοσιονομική πειθαρχία, καμία παρέκκλιση από τις επιταγές του αντιδραστικού Καλλικράτη, αυτό είναι το μοτίβο της διαχειριστικής της πολιτικής!

Αυτό μεταφράζεται σε πολιτική επιβολής πανάκριβων δημοτικών τελών σε ένα λαό που ματώνει από την ανεργία, τη φτώχεια, τα χαράτσια, το κρύο του χειμώνα, την ιδιωτικοποίηση της υγείας της πρόνοιας και της παιδείας!

Και μπροστά σε αυτήν τη διάλυση του όποιου κράτους πρόνοιας είχε απομείνει, έρχεται πάλι η δημοτική αρχή αρωγός στην συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, να εκπονήσει προγράμματα ελεημοσύνης, την αναγκαιότητα των οποίων κανείς δεν αμφισβητεί, που πληγώνουν όμως βαρύτατα την περηφάνια του εργαζόμενου λαού και στοχεύουν να συγκαλύψουν το απαίσιο πρόσωπο της καπιταλιστικής κτηνωδίας.

Ακόμα δε περισσότερο αφόρητη γίνεται η κατάσταση όταν επιχειρείται η πολιτική επένδυση στην κοινωνική εξαθλίωση με όπλο το επιδεικνυόμενο φαρισαϊκό ενδιαφέρον από τους υπαίτιους αυτής της λαϊκής τραγωδίας!

Την ίδια στιγμή εξωφρενικά ασήμαντα είναι τα δημοτικά τέλη για τις μεγάλες επιχειρήσεις που απολαμβάνουν φορολογική ασυλία για ασύλληπτα κέρδη στην εποχή της χρεοκοπίας του Ελληνικού λαού.

Δεν έχουν κανένα λόγο, ούτε καν πρόσχημα, ούτε η συγκυβέρνηση ούτε η δημοτική αρχή για να μην προχωρήσουν στην δραστική μείωση των φόρων και των τελών για τη λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί, για την ευνοϊκή μεταχείριση των νέων επαγγελματιών, για την κατάργησή τους στους άνεργους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Εκτός βέβαια από την πολιτική που εφαρμόζουν και τα συμφέροντα που υπηρετούν! Τα γνωστά συμφέροντα που θησαυρίζουν για παράδειγμα από την εκμετάλλευση του κοινωνικού υδατικού πλούτου της περιοχής, τις πολυεθνικές των τροφίμων και των άλλων ειδών κατανάλωσης που έχουν χρεοκοπήσει τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρούς εμπόρους, τις βιομηχανίες και τις τράπεζες που ξεκοκαλίζουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους.

Γνωρίζουν καλά ό,τι πλούτος παράγεται στη χώρα μας παρά την βαθιά καπιταλιστική κρίση. Και γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι αυτόν τον πλούτο τον ιδιοποιείται η παρασιτική αστική τάξη που φροντίζει με τις ευλογίες τους να τον φυγαδεύει στα απόρθητα θησαυροφυλάκια της διεθνούς καπιταλιστικής ληστρικής συνομοταξίας.

Αυτός ο πλούτος πρέπει να επιστρέψει στο λαό που τον παράγει, σε αυτόν που δεν ευθύνεται για τα χρέη της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου, σε αυτόν που έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να σηκώσει ανάστημα για να καταργήσει αντιδραστικούς αντεργατικούς νόμους, μνημόνια, χρέη, απάνθρωπους φόρους και δυσβάστακτα δημοτικά τέλη.

Ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά βήματα πραγματοποιήθηκαν από διοικήσεις που είχαν το σθένος να αντιταχθούν και να πάνε κόντρα στην τιμολογιακή πολιτική που επιτάσσει το κυβερνητικό και ευρωπαϊκό αντιδραστικό πλαίσιο. Αυτές οι αποφάσεις καταρρίπτουν τις όποιες αιτιάσεις της δημοτικής αρχής του δήμου μας και αποκαλύπτουν στους συμπολίτες μας ότι εκτός από το δρόμο της υποταγής και του ραγιαδισμού υπάρχει και ο δρόμος του αγώνα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας!».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.