Πρέβεζα: Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στην πορεία μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

6 Δεκέμβρη 2008: Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες… Ένας 15χρονος νέος, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από την εξέγερση της νεολαίας που βγαίνει αμφισβητεί στο δρόμο όλες τις πολιτικές που τη βάζουν στο στόχαστρο. Οι εικόνες από την έκρηξη της νεολαίας κάνουν το γύρο του κόσμου, τρομάζουν τα αστικά επιτελεία, στέλνουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια του κεφαλαίου να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των νέων απειλεί να οδηγήσει σε μεγάλες εκρήξεις.

6 Δεκέμβρη 2014: Έξι χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι και η νεολαία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Η πιο άθλια, αντιδημοκρατική, ταξική συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την αντιδραστική ολοκλήρωση της ΕΕ και τα γεράκια του ΔΝΤ συνεχίζουν τη λυσσαλέα επίθεση τους στα δικαιώματα όλου του λαού. Ετοιμάζουν νέο πακέτο μέτρων που θα διαλύσει ό, τι έχει μείνει όρθιο στην ελληνική κοινωνία.

Ο τρόμος τους, τους κάνει αδίστακτους! Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η στάση τους απέναντι στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, οι Σύριοι πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος είναι ενδεικτικές εικόνες της τελευταίας μόνο περιόδου.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγινε μπροστά στα μάτια του φίλου του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη προκειμένου να του χορηγηθούν εκπαιδευτικές άδειες και να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε. Η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ευθύνη για ό, τι του συμβεί βαραίνει ακέραια τον κυβερνητικό συρφετό.

Υιοθετούν την πιο κανιβαλική πολιτική γιατί τρέμουν το παλλαϊκό και πανεργατικό ξεσηκωμό  που έρχεται και θα στείλει στον αγύριστο τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση που θα κινηθεί στα πλαίσια των δημοσιονομικών προσαρμογών και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.             ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12 στις 18:00 στη πλατεία δικαστηρίων.

Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.