Πρεμιέρα για την «Τουραντό» στο «Καμπέρειο»

touranto_thiasos

Την πρεμιέρα της δίνει σήμερα Παρασκευή  η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που παρουσιάζει τη φετινή θεατρική περίοδο, 32η από το ξεκίνημά του, το έργο του Κάρλο Γκότσι «Τουραντό» που έγινε ευρύτερα γνωστό ως όπερα από τον Τζιάκομο Πουτσίνι.

Οι παραστάσεις του έργου θα πραγματοποιούνται στο θέατρο «Καμπέρειο» σε πρωινές ώρες προκειμένου να τις παρακολουθήσουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των γυμνασίων της Ηπείρου.

Η «Τουραντό» είναι η 104η επαγγελματική παραγωγή του ηπειρωτικού θεάτρου και το ανέβασμά της σηματοδοτεί την συμπλήρωση 30 χρόνων παραστάσεων της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του.

Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και ηθοποιοί της παράστασης, στην πλειοψηφία τους ηπειρώτες, είναι:

Διασκευή – Σκηνοθεσία Γιάννης Καλατζόπουλος

Μουσική: Δημήτρης Λέκκας

Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια Νίκος Αδειλίνης

Χορογραφίες Γιάννης Καλαντζόπουλος

Φωτισμοί Βαγγέλης Νέτης

Βοηθός χορογράφου Κωσταντίνος Φερεντούρος

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):

Πανταλόνε Γιώργος Γκίκας

Ταρτάλια Μιχάλης Μπίζιος

Αλτούμ Μαρία Κατσουλίδη

Τουραντό Αγγελική Μιχαλοπούλου

Αδέλμα Ζωή Ιωαννίδη

Καλάφ Κωσταντίνος Φερεντούρος

Εκτέλεση σκηνογραφίας Δημήτρης Δρούβης, κατασκευή κοστουμιών Φόνη Βραζέλη, φροντιστής Ανδρέας Πανταζής, κατασκευή στέμματος Τουραντό Τάκης Στεφάνου, φωτογραφίες Βαγγέλης Γιωτόπουλος.

Χορηγός εταιρεία «Βίκος», χορηγός επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Το ΔΗΠΕΘΙ ευχαριστεί θερμά το «Αδράχτι» και τη «Μαγική Αυλαία» για την πολύτιμη βοήθειά τους και τους  Βαγγέλη Γιωτόπουλο, Τάκη Στεφάνου για την προσφορά τους. 

Η «Τουραντό» είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό έργο, του οποίου η υπόθεση εκτυλίσσεται στην εξωτική Κίνα του 16ου αιώνα, συνδυάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τα φαντασμαγορικά στοιχεία του κινέζικου θεάτρου με τις τεχνικές της ιταλικής κομμέντια ντελ άρτε.  Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με αδιαπραγμάτευτο στόχο το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ετοίμασε μια φρέσκια, σπιρτόζικη παράσταση, με πηγαίο χιούμορ, δράκους, απολαυστική μουσική από την ανατολή, στοιχεία που όλα μαζί δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Η 30χρονη πείρα στο χώρο της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής και τα καλλιτεχνικά εχέγγυα που παρέχουν οι σημερινοί δημιουργοί δίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την δυνατότητα να προσεγγίζει με το κύρος της ποιότητας, της ψυχαγωγίας και της θεατρικής απόλαυσης τους μαθητές που κυρίως απευθύνεται.

ΠΟΤΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή στις 09:25′ π.μ. η πρώτη και στις 11:25′ π.μ. η δεύτερη, καθώς και την Πέμπτη στις 10:30’ π.μ. Διάρκεια 90’. Η προσέλευση για τα ειδικά σχολεία είναι δωρεάν.

Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι γονέων μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό παραστάσεων στα τηλ. 26 510 25 670 και 26 510 73 233 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 09:00′ π.μ. έως 2:00′ μ.μ.

ioannidi_ferentouros mpizios_katsoylidoy_gkikas touranto_skies ferentouros_mihalakopoulou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.