«Πράσινο φως» για κατασκευή Δημοτικού Σχολείου στο Νεοχωρόπουλο

dimarxeio

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Νεοχωρόπουλο εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων από το Υπουργείο Παιδείας, με την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος, που ολοκληρώνει τη διαδικασία ίδρυσης σχολείου.

Αυτό ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, κάνοντας γνωστό ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπονεί πλέον τη σχετική μελέτη με βάση τις κατευθύνσεις του Υπουργείου.

Πρόκειται για ένα από τα τρία σχολεία σε όλη την Ελλάδα για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την ίδρυση τους.

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία νέου σχολείου στο Νεοχωρόπουλο «απαντάει» στις πιεστικές ανάγκες της περιοχής και σε ένα μόνιμο αίτημα των κατοίκων τα τελευταία χρόνια, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου Ιωαννιτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις συναντήσεις του στα Υπουργείου και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις, να προωθήσει υποθέσεις του τόπου (όπως την τοποθέτηση ραδιοβοηθημάτων στο αεροδρόμιο), ή να διεκδικήσει μεγάλα γεγονότα, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Απαντώντας δε στην επαναφορά θεμάτων που έθεσε η μείζονα αντιπολίτευση, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να επιβάλει στη Δημοτική Αρχή μια ατζέντα μιζέριας, αλλά δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Η δική μας ατζέντα καθορίζεται από τις προσπάθειες μας να προχωρήσει ο Δήμος έργα και δράσεις σε όφελος των πολιτών. Και σ’ αυτό σας θέλουμε δίπλα μας».

Εκ μέρους της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ο επικεφαλής Νίκος Γκόντας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση της ΔΕΥΑΙ να απολυθούν 40 ΑΜΕΑ από τη δημοτική επιχείρηση παρουσιάζοντας στοιχεία από τη σχετική γνωμοδότηση.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.