Πορεία στα Γιάννενα κόντρα στις διαγραφές των «αιώνιων»

Το απόγευμα στην Ακαδημία- Καλούν τα σχήματα ΕΑΑΚ Ιωαννίνων

Πορεία ενάντια στις διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών από τα πανεπιστήμια καλούν σήμερα στα Γιάννενα τα σχήματα ΕΑΑΚ Ιωαννίνων. Η πορεία καλείται στην Ακαδημία στις 6 το απόγευμα. Στο κάλεσμα τους τα σχήματα των ΕΑΑΚ σημειώνουν πως το μέτρο «δεν έρχεται από μόνο του, αλλά εντάσσεται μέσα στη συνολικότερη προσπάθεια της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, που προσπαθούν να υλοποιήσουν τατελευταία χρόνια, το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, το σχέδιο Αθηνά και στην πιο πρόσφατη φάση την απόλυση διοικητικών υπαλλήλων και τη συγκρότηση νέων Οργανισμών σεΑΕΙ-ΤΕΙ’ .

Πρόπερσι μας είπαν για τον ‘εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη’, πέρυσι μας είπαν για τους υπεράριθμους εργαζόμενους, τώρα ακούμε για ‘λιμνάζοντες’φοιτητές που επιβαρύνουν τις σχολές μας, πιο παλιά μας έλεγαν ότι είναι παρωχημένο και δεν υπάρχει στα υπόλοιπα ‘αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη’ να παίρνουμε δωρεάν συγγράμματα και να έχουμε δωρεάν σίτιση.

Ξεκινούν με τους πιο παλιούς φοιτητές, με πάσης φύσεως ιδεολογήματα για άχρηστους και τεμπέληδες νέους για να βρουν πάτημα και να μιλήσουν για διαγραφές ώστε να διαμορφώσουν ένα πλήρως ανταγωνιστικό και αποστειρωμένο περιβάλλον, ώστε να μπει έπειτα σε πλήρη εφαρμογή ο νόμος του ν+2 και να μας πετάνε κατά δεκάδες χιλιάδες εκτός σχολών, ώστε να ξεμπερδεύουν μια και καλή με όσους τολμάνε να ονειρεύονται σπουδές μέσα στο μεσαίωνα της κοινωνίας της κρίσης, με όσους αγωνίζονται, με όσους παλεύουν για δημόσια- δωρεάν εκπαίδευση και ζωή με αξιοπρέπεια..

Δεν θα κάνουμε τη χάρη στο υπουργείο και την κυβέρνηση να στραφούμε στον κανιβαλισμό και στην αδιέξοδη προσπάθεια να φάμε το διπλανό μας. Δεν θα αφήσουμε να μας διαχωρίσουν σε ενεργούς-ανενεργούς-αιώνιους-λιμνάζοντες και ότι άλλη αηδία σκεφτούν. Η ΕΑΑΚ καλεί κάθε φοιτητή να οργανωθεί μέσα από το φοιτητικό του σύλλογο, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να μπει μπροστά στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για να σταματήσει μια για πάντα κάθε σκέψη για διαγραφή φοιτητών.

Ήρθε η ώρα το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία ευρύτερα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μέσα από μαζικούς, ενεργούς, μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους να επιβάλλουμε τις δημοκρατικές αποφάσεις μας κόντρα στη ‘νομιμότητα’ της κυβέρνησης και του υπουργείου. Με όπλα τις μαζικές, διεκδικητικές και νικηφόρες Γενικές Συνελεύσεις, να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων φοιτητικών και νεολαιίστικων αγώνων, να εμποδίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια διαγραφής φοιτητών, να πάρουμε τις σπουδές και τις ζωές μας στα χέρια μας!».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.