Πορεία διαμαρτυρίας στις 26 Ιουνίου με αφετηρία την ΕΡΑ

Στην απόφαση για πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 26 Ιουνίου με αφετηρία την ΕΡΑ Ιωαννίνων κατέληξε η ανοιχτή συζήτηση-συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του τοπικού σταθμού. Παρά την καταρρακτώδη βροχή που ακύρωσε την πραγματοποίηση συνέλευσης στον πεζόδρομο της οδού Νικ. Παπαδοπούλου, το παρών στη χτεσινή συνέλευση έδωσαν πάνω από 50 αλληλέγγυοι συμπολίτες, εκπρόσωποι φορέων, απολυμένων και εργαζόμενων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΑ, «η ανταπόκριση των φορέων κατέδειξε αφενός τη στήριξη που παρέχουν στους εργαζόμενους του ιστορικού σταθμού και του παραγόμενου προγράμματος και αφετέρου την αγωνία όλου του κόσμου για τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας. Μετά από πολύωρη συζήτηση άπαντες συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω εγρήγορση και ενεργοποίηση των εργαζομένων και ανέργων.

Η τελική πρόταση κατέληξε στην ανάληψη πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων, με συγκεντρώσεις οι οποίες θα γίνονται έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ, στον πεζόδρομο της Νικολάου Παπαδοπούλου.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το νέο ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιουνίου, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα έξω από την ΕΡΑ. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, μία ώρα αργότερα, στις 8, πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για τις μορφές του αγώνα που θα πρέπει να επιλέξουν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και απολυμένοι από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αντιταχθούν στην ανάλγητη και βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και να αποτρέψουν τα επερχόμενα νέα μέτρα. Κοινός ήταν ο προβληματισμός ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα βάρβαρα μέτρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τονίστηκε η ανάγκη συντονισμένου αγώνα για την ακύρωση των μέτρων αυτών.

Έγινε ακόμη αναφορά στις εξοντωτικές και κακοπληρωμένες συνθήκες εργασίας στον τομέα του εμπορίου καθώς και στις απολύσεις-διαθεσιμότητες στο πανεπιστήμιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Δήμους.

Ακόμη, καθολική ήταν η εκτίμηση των φορέων και πολιτών να εναντιωθούν σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) και στην πώληση δημοσίων εκτάσεων που η κυβέρνηση σχεδιάζει σε όλη την Ήπειρο.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς: ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Σύλλογος Εργαζομένων Πανεπιστημίου, Πρωτοβουλία Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες, Σωματείο Μετάλλου, Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Praktiker, Ραδιοφωνικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΡΑΣΠΙ).

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.