Περιφέρεια: Αγωγός της ΔΕΥΑΙ ευθύνεται για τη ρύπανση της λίμνης στην Ανατολή

nekra_psaria_limni

Εκροή ακαθάρτων υδάτων από κατακόρυφο τσιμεντένιο αγωγό κοντά στο Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ που βρίσκεται πίσω από συγκρότημα κατοικιών, πλησίον της συμβολής των οδών Δάφνης και Ολυμπιονικών στην Ανατολή Ιωαννίνων εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου. Αυτό ανακοινώθηκε χτες από την περιφερειακή αρχή όσον αφορά τη ρύπανση της Παμβώτιδας από την οποία προέκυψαν μαζικοί θάνατοι ψαριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Τα αποτελέσματα του  νέου ελέγχου που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014,  υπάλληλοι των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τον εντοπισμό των αιτιών της ρύπανσης της λίμνης Παμβώτιδας, διαβιβάστηκαν (με ημερομηνία 18-8-2014) από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στη ΔΕΥΑΙ, στο Δήμο Ιωαννιτών και στις άλλες αρμόδιες Αρχές.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, πρόκειται για το ίδιο σημείο (φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου), που είχε εντοπιστεί εκροή από το Τμήμα Υδροοικονομίας και στις 8 Αυγούστου, ύστερα από καταγγελίες περιοίκων.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΕΥΑΙ

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ζητούν από τη ΔΕΥΑΙ την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, διακοπή της υπερχείλισης, σφράγιση του αγωγού και εξυγίανση της περιοχής.

Παράλληλα, από το Δήμο ζητούν να προβεί στις δικές του ενέργειες, στον έλεγχο και στην επιβολή κυρώσεων, εφόσον διαπιστώσει παράνομη διάθεση λυμάτων.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.