ΠΑΣΥ: Κάλεσμα στους αγρότες για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας απευθύνει σε αγρότες και αγρότισσες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ): Τα προβλήματα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς πολλαπλασιάζονται χαρακτηρίζοντας το 2014 σαν μια ακόμη κακή χρονιά για όλους, τόσο στη φυτική παραγωγή, όσο και στην κτηνοτροφία.

Οι εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης & της ΕΕ παίζουν τον καθοριστικό ρόλο σ’αυτήν την αρνητική πορεία. Με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 προχωρούν γρηγορότερα στον στόχο τους για τη δημιουργία λιγότερων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων με το μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων. Μειώνουν τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία και το αγροτικό μας εισόδημα κατά 45% μέχρι το 2020, αποσυνδέουν τις επιδοτήσεις από την παραγωγή, περιορίζουν καλλιεργούμενες εκτάσεις με τα διάφορα «πρασινίσματα», προχωρούν σε άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ μέσα στο 2015 παράλληλα με την προκαταβολή για την επόμενη χρονιά και τα τεκμήρια διαβίωσης, προχωρούν σε κατασχέσεις & πλειστηριασμούς μέσο του ΚΕΑΟ για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ, κλπ. Άρα, έχουν ήδη πάρει πίσω από τις τσέπες των αγροτο-κτηνοτρόφων με τα παραπάνω μέτρα, τα περιβόητα 2 δις ευρώ της ΚΑΠ.

Πολλά αγροτο-κτηνοτροφικά μας προϊόντα μήνες μετά τη συγκομιδή είναι απλήρωτα, οι τιμές παραγωγού εξευτελιστικές, το κόστος παραγωγής ανεξέλεγκτο, τα χαράτσια για ΕΝΦΙΑ-ασφάλιση σε ΕΛΓΑ & ΟΓΑ-δηλώσεις ΟΣΔΕ-αδειοδότηση στάβλων & γεωτρήσεων-σήμανση ζώων κ.ά. «έρχονται σύννεφο».

  Οι ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα στο έλεος του άδικου και αντιασφαλιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, το ίδιο και οι ζημιές στην κτηνοτροφία από ευλογιά & καταρροϊκό πυρετό, που ήρθαν «καπάκι» στο πετσόκομμα εξισωτικής αποζημίωσης από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων.

Από κοντά και οι πολιτικές επιλογές της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, που με την επέμβαση στην Ουκρανία και τις συνέπειες από το εμπάργκο της Ρωσίας, τις δικές μας εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κτυπάνε.

        Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι

      Η μικρομεσαία αγροτιά δικαιολογημένα βρίσκεται σε αναβρασμό και είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει τις πολιτικές κυβέρνησης & ΕΕ, που την θέλουν στον καιάδα του ξεκληρίσματος.

      Πρέπει με όλες της τις δυνάμεις να αγωνιστεί για την επιβίωσή της , δίνοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα για άλλη πολιτική και εξουσία με στόχο τη λαϊκή ευημερία.

      Πρέπει στον αγώνα της αυτό να «συναντηθεί» με τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Η απεργία στις 27 Νοέμβρη νάναι το επόμενο κοινό αγωνιστικό μας βήμα. Το πρόσφατο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα με τη μαζική συμμετοχή και της αγροτιάς, μας δείχνει το δρόμο.

          Καλούμε σαν Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση τους μικρομεσαίους  αγρότο-κτηνοτρόφους,  μαζί με τις οικογένειες τους,  να διατρανώσουν την αντίθεσή τους  στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα. 


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.