ΠΑΣΕΒΕ: «Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία»

paseve1

Ανακοίνωση για το αυριανό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή  Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων):

“Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την εφαρμογή του Νόμου που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία, κόντρα και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των  επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων.

Επιμένουν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές παρόλο που αποδείχθηκε περίτρανα εδώ και ένα χρόνο, ότι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγαλέμποροι και οι εμπορικές αλυσίδες του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

Ούτε οι εργαζόμενοι ψωνίζουν γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ούτε φυσικά και οι μικρέμποροι σώθηκαν. Αντίθετα και το κόστος λειτουργίας ανεβαίνει και οι μικρέμποροι

οδηγούνται σε φυσική εξόντωση, σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα που ζουν και βασιλεύουν.

Μεγάλη βοήθεια, επίσης, προσφέρουν οι πάντα «πρόθυμοι» συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ, που για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έδωσε «γη και ύδωρ». Κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την θέληση του 90% των συναδέλφων που είναι «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» σε «τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά».

Η ΕΣΕΕ άνοιξε το δρόμο στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις που θα έχει στα μικρομάγαζα που υποφέρουν. Το ότι κλαίει τώρα πάνω από το πτώμα, δεν εμποδίζει το ΣΕΒ, το ΣΕΤΕ, το ΣΕΛΠΕ να πανηγυρίζουν για μια ακόμη «κατάκτησή τους» εις βάρος των εργαζομένων και των μικρών εμπόρων.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας έρχεται σε συνέχεια των εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους

-Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού»,συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.

-Να συστρατευτούν σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.

- Να παραμερίσουν τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.

-Να βγάλουν συμπεράσματα για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία και τα χρέη.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές

Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν και να καταδικάσουν στην πράξη την

κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Παλεύουμε για:

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΟΧΙ  ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2-11-2014 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.