Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η λογική των συναισθημάτων»

Συναίσθημα ή λογική; Σε αυτό το δίλημμα, καθιερωμένο στον καθημερινό νου, ένα από τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν πάντοτε οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους, επιχειρεί να απαντήσει το βιβλίο της Βασιλικής Παππά «Η λογική των συναισθημάτων».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οκτώ» και παρουσιάστηκε στα Γιάννενα το περασμένο Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου στο Old Post café.

Η συγγραφέας, προσκεκλημένη του βιβλιοπωλείου «Οσελότος», σημείωσε ότι τα συναισθήματα είναι απαραίτητα για την συνύπαρξη των ανθρώπων, ωστόσο εάν γίνουν ανεξέλεγκτα, τότε δημιουργούν εντάσεις, λειτουργώντας απορρυθμιστικά. Εκεί έρχεται ο ρόλος της λογικής ώστε να ισορροπήσει την κατάσταση.

Όσο για την ανατροφή των παιδιών οι πράξεις των γονιών τους λειτουργούν πάντοτε ως πρότυπο με τις συμπεριφορές των γονέων να χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους: αυταρχικός, ανεκτικός-επιεικής, ανεκτικός αδιάφορος, δημοκρατικός.

pappa_synaisthimata1Η συγγραφέας, συμβουλευτική ψυχολόγος, πρόεδρος και επιστημονικά υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της λεγόμενης συναισθηματικής νοημοσύνης, την ικανότητα να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα δικά του συναισθήματα καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη που έχουν τα άτομα για συναισθηματικούς μέντορες.

Στόχος του βιβλίου είναι να καταρρίψει τη θέση ότι το συναίσθημα είναι κατώτερο από τη λογική ανέφερε από την πλευρά της η συμβουλευτική ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων Μίνα Μπρούμου. Την εκδήλωση συντόνισε η ψυχοθεραπεύτρια Βίκυ Βάββα.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό για τη σημασία των συναισθημάτων, τη συμπεριφορά των παιδιών, το ρόλο που παίζουν οι αξίες σε σχέση με τα συναισθήματα, τον ρόλο των Σχολών Γονέων και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Στη φωτογραφία από αριστερά: Μ. Μπρούμου, Βασ. Παππά, Β. Βάββα

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Οσελότος, Χατζηκώστα 5 (Άγιος Νικόλαος αγοράς), τηλ. 2651 3 06456.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.