Παρουσίαση βιβλίου: “Η λογική των συναισθημάτων” της Βασιλικής Παππά

Το βιβλιοπωλείο «Οσελότος» και οι εκδόσεις Οκτώ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συμβουλευτικής ψυχολόγου, Προέδρου & Επιστημονικά Υπεύθυνης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων Βασιλικής Παππά, με τίτλο «Η λογική των συναισθημάτων».

«Τι είναι τα συναισθήματα, πώς εκφράζονται και πώς αναπτύσσονται στα παιδιά; Αναρωτιέστε σε τι συνίσταται η συναισθηματική νοημοσύνη και σε τι μας χρησιμεύει; Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων στην απόκτησή της;»
Σε αυτά και άλλα ερωτήματα σχετικά με τα συναισθήματα, τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και τη συναισθηματική νοημοσύνη, επιχειρεί να απαντήσει το βιβλίο «Η λογική των συναισθημάτων».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και η συμβουλευτική ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων Γερασιμούλα (Μίνα) Μπρούμου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Old Post café, Ναπολέοντος Ζέρβα 1.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Οσελότος, 2651 306456

Η συγγραφέας
Η Βασιλική Παππά είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, Πρόεδρος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Έχει διδάξει Ψυχολογία στα τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και σε διάφορα Μεταπτυχιακά Προγράμματα.
Σπούδασε Ψυχολογία και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και συνέχισε με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τη σχέση της οικογενειακής κατάστασης γονέων με τους παράγοντες της συμπεριφοράς και της αυτοαντίληψης εφήβων, καθώς και της ποιότητας της σχέσης τους με τους γονείς τους.
Εργάζεται ως σχολική και συμβουλευτική ψυχολόγος, συντονίζει ομάδες Σχολών Γονέων και ασχολείται με την εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας, ενώ εργάζεται και ιδιωτικά ως συμβουλευτική ψυχολόγος.
Έχει συγγράψει τα βιβλία: «Επάγγελμα Γονέας. Ψυχολογικοί τύποι γονέων και συμπεριφορά παιδιών και εφήβων» (Καστανιώτης, 2006), «Γονείς, παιδιά και ΜΜΕ. Ένας οδηγός γονικής συμπεριφοράς» (Καστανιώτης, 2008), έχει μεταφράσει το βιβλίο του Κ. Στάινερ «Συναισθηματική Νοημοσύνη με Καρδιά» (Καστανιώτης, 2006) και έχει επιμεληθεί επιστημονικά «Το Σοκ της Ανατροφής» των Π. Μπρόνσον & Α. Μέριμαν (Polaris, 2012).
Έχει επίσης εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Π-οιήσεις» (Αθήνα, 1992, Γ΄ Βραβείο Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών) και «Γύψος ή Πορσελάνη» (Έψιλον, 1993), ενώ ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στο συλλογικό τόμο με τίτλο «Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς. Ανθολογία Ποίησης της Γενιάς του ’90» (Μανδραγόρας, 2002).
Είναι μέλος της “Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των Γονέων” (F.I.E.P.), της ΕΛΨΕ, του ΣΕΨ και άλλων επιστημονικών συλλόγων.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.