Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΚΑ και ΟΑΣΝΑ στη Δ.Ο.Υ. Άρτας

eka_oasna_doy artas#1

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί τηs Tετάρτηs 10 Σεπτεμβρίου το Εργατικό Κέντρο Άρτας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας στην Δ.Ο.Υ. της Άρτας, όπου και επιδόθηκε στον διευθυντή της Δ.Ο.Υ. και μοιράστηκε στους πολίτες ανακοίνωση σχετική με τον ΕΝΦΙΑ, την οποία συνυπογράφουν ΕΚΑ και ΟΑΣΝΑ και η οποία αναφέρει τα εξής:

eka_oasna_doy artas#2«Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να πουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία έχουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ολοένα να δυναμώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φόρτωσε το λαό με κάθε είδους χαράτσια, και για να ρίξει ”στάχτη στα μάτια” μας μιλά για φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που νέα βάρη έρχονται για μας και τις οικογένειές μας (ήδη προχωράνε τα σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης).

Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανέργους, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάφθηνα χέρια. Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ. Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

Η ένταση του φοροκυνηγητού για το λαό δεν έχει τέλος, (π.χ. ΕΝΦΙΑ) από την άλλη, έχουμε τη μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις ”κόκκινων δανείων” για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.ά.). Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους ”αντι – μνημονιακοί”, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση! Λαϊκή αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Απαιτούμε:

  • Την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών
  • Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας
  • Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη
  • Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία
  • Να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου

 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ»


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.