Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αξιολόγηση, αλλά με…υπαλλήλους

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου η κρίσιμη διαδικασία

Αίτημα να συμπεριληφθούν στην κινητικότητα όλα τα επίπεδα σπουδών στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέθεσε η πρυτανική αρχή του ιδρύματος. Αυτό σημείωσε ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης τύπου αναφερόμενος στην αυριανή διαδικασία αξιολόγησης του οργανογράμματος του ιδρύματος.

Γιατί είναι κρίσιμη η αυριανή διαδικασία;

Επειδή από τα αποτελέσματά της (αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου) θα προκύψει ο αριθμός των απαιτούμενων υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος για να ακολουθήσει η διαδικασία της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Όπως τονίστηκε οι κενές θέσεις προσωπικού στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι 139, γεγονός το οποίο οδήγησε την πρυτανική αρχή να ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να ενταχτούν στην κινητικότητα όλα τα επίπεδα σπουδών του ιδρύματος για να μπορέσει να δεχτεί το ίδρυμα και εργαζόμενους οι οποίοι διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλμπάνης το 2010 το πανεπιστήμιο είχε 440 υπαλλήλους και σήμερα ο αριθμός τους μειώθηκε σε 235.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΥΤΑΝΗ

Από την πλευρά του ο νέος πρύτανης Γιώργος Καψάλης (συμμετείχε στη συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο, όπως και στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη) εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά το πανεπιστήμιο δεν θα αδικηθεί.

Όπως εξάλλου ανέφερε ο νέος πρύτανης ο κ. Λοβέρδος υπέγραψε την έγκριση 9 μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ιδρύματος για τα οποία απαιτείται η (τυπική) έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.