ΠΑΜΕ: Να υπογραφούν άμεσα οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση για το θέμα των παραιτήσεων- συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

 «Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την προκλητική στάση του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων.

Ο ίδιος ο Υπουργός που ομολογεί κυνικά ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες ακόμα και σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους βρήκε τον “ένοχο” για τα κενά αυτά: τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν αίτηση για συνταξιοδότηση!

Στη βάση αυτή, αρνείται να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις-συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων με 30-35 χρόνια υπηρεσίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, με το αιτιολογικό ότι αυτές έγιναν εκπρόθεσμα.(λες και τα οικογενειακά προβλήματα προκύπτουν με βάση το πρόγραμμα του κάθε Υπουργού)!

Χαρακτηριστικό της υποκρισίας είναι ότι οι αιτήσεις παραίτησης-συνταξιοδότησης που απορρίφθηκαν ανέρχονται σε 300, όταν τα κενά είναι τουλάχιστον 4000 σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, ακόμα και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει τη δυνατότητα παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για σοβαρούς λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των συναδέλφων στην παραίτηση-συνταξιοδότηση, όποτε συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια προϋπηρεσίας και κατοχυρώνουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν.

Ειδικότερα, απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού και την υπογραφή των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων, για σοβαρούς λόγους υγείας και σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, όπως προβλέπει και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Λύση υπάρχει και είναι μία για να καλυφθούν τα κενά:

οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014»


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.