ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Ιωαννίνων: Κάλεσμα για συμμετοχή στα μαθήματα αλληλεγγύης

logo_pame_ekpaideftikon1

Κάλεσμα προς τους γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη συμμετοχή στα μαθήματα αλληλεγγύης που διοργανώνει, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Ιωαννίνων στο οποίο αναφέρεται:

«Αγαπητέ γονέα,
Σε μια περίοδο που ο λαός μας μετράει τις πληγές του από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και χιλιάδες μαθητές μας και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού, όταν το κόστος της κατ’ όνομα «δωρεάν» εκπαίδευσης έχει γίνει δυσβάσταχτο και απαγορευτικό για σένα και για χιλιάδες άλλες λαϊκές οικογένειες, οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να στέκονται απαθείς θεατές.
Κόντρα στις λογικές της φιλανθρωπίας, που θέλουν να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος για να μας καταντήσουν επαίτες, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών παλεύει πρώτα απ’ όλα ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δημόσια δωρεάν Παιδεία. Παράλληλα αγωνίζεται ώστε τα ζητήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης των μαθητών να αναδειχθούν σε αιτήματα- κρίκους της κοινής πάλης γονιών- μαθητών- εκπαιδευτικών- εργαζόμενων.
Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει, παράλληλα με τη διεκδίκηση μιας άλλης παιδείας, τη συγκρότηση ομάδων εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν στήριξη- ακόμη και εξατομικευμένη, με ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα τις απογευματινές ώρες.
Τα μαθήματα αλληλεγγύης που διοργανώνουμε έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Στο πλαίσιο αυτό διαχωρίζουμε το νόημα της λαϊκής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ και άλλων φορέων. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την όξυνση της ταξικής πάλης.
Αν λοιπόν εκτιμάς ότι το παιδί σου χρειάζεται βοήθεια στη μελέτη των μαθημάτων του σχολείου μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Να γνωρίζεις ότι θα υπάρχει υπεύθυνη- οργανωμένη στήριξη και ότι μπορείς να ακουμπήσεις πάνω μας και στο ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών σου. Τα μαθήματα θ’ ακολουθούν ένα «σχολικού τύπου» πρόγραμμα που θα τηρείται απαρέγκλιτα.
Δεν θέτουμε καμιά προϋπόθεση για τη συμμετοχή παιδιών, αλλά τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στα μαθήματα αλληλεγγύης παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες:

6936 501873 για Β/θμια
6936 857130 για Α/θμια
και 6909 970505»


 

 

Related News

One Response

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Μαθήματα αλληλεγγύης: την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση με τους μαθητές | Pamvotis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.