Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών στα Γιάννενα  

Από 24 ως 27 Ιουλίου – Στο επίκεντρο η επιχειρηματικότητα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού διοργανώνει στα Γιάννενα από την Πέμπτη, 24 ως την Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 το  τρίτο του Τακτικό Συνέδριο. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Στρατηγικός Συνεργάτης του ΠΣΗΕ είναι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (http://www.enterprisegreece.gov.gr) και συνδιοργανωτής το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και της Οργανωτικής Eπιτροπής Χρυσόστομος Δήμου σε αυτό το συνέδριο τέθηκαν σημαντικές προτεραιότητες όπως το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, η στρατηγική θέση της Ηπείρου μαζί με την πολιτιστική ταυτότητα της, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια από την ίδρυση του καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βασική προτεραιότητα είναι η υποστήριξη των νέων επιστημόνων που θεωρείται το μέλλον αυτού του τόπου και της χώρας μας, η προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων επιθυμία του συμβουλίου είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συνεργασιών και διόδων επικοινωνίας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

Επίσης  το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θεωρεί υποχρέωσή του να τιμήσει τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες και όπως πάντα τις σπουδάστριες και σπουδαστές που παρακολούθησαν με επιτυχία το «Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι εργασίες του Συμβουλίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Grand Serai και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 24 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, με χαιρετισμό του προέδρου του Συμβουλίου, Χρυσόστομου Δήμου. Ακολουθεί, στις 7.15, η εναρκτήρια συνεδρία όπου ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο παν. Ιωαννίνων Κων. Πέτσιος θα αναφερθεί στην πνευματική κίνηση στα Ιωάννινα από τον 17ο αιώνα μέχρι την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1964)» και η Δέσποινα Σκεντέρη-Φουρνιάδη στη ζωή και το έργο του Καθηγητή Νικόλαου Α. Σταύρου. Στις 8.30 το απόγευμα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, «Οι Άνθρωποι της Πέτρας», «Faces in Stone», φωτογραφίες Andre Bakker (Έρευνα Δρ Καλλιόπη Στάρα).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Παρασκευή, 25 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα με δύο ενότητες: η πρώτη αφορά στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας (09:15-13:20) και η δεύτερη στην επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο (14:30-18:15). Στην πρώτη τοποθετούνται Παναγιώτης Μίχαλος (Γενικός Γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Υπουργείου Εξωτερικών), Δημ. Κουρέτας (Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), στη δεύτερη οι αντιπεριφερειάρχες Τ. Καλογιάννη, Θ. Πιτούλης, Στ. Ιωάννου, η Αρετή Σκαφιδάκη, Οικονομικός & Εμπορικός Ακόλουθος Υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Ηπείρου.

Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η βράβευση μαθητών απόδημων Ηπειρωτών του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται το Σάββατο, 26 Ιουλίου με θέμα την Ήπειρο. Μιλούν (10:00-12:10): Βασιλική Ευταξά, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Αλ. Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Νίκος Λυγερός, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης («Προστασία μειονοτήτων και ανθρώπινα Δικαιωμάτων, Η περίπτωση της Β. Ηπείρου»).


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.