Όπως παλιά… το απόγευμα στο Πνευματικό

xylo_paradeisos

Μουσική παράσταση από το 27ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό της Πεδινής

Τις δυνάμεις τους ενώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο της Πεδινής για να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης τραγούδια από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.

Φέτος, τα δύο σχολεία, μετά το περσινό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, ερμηνεύουν τραγούδια σε μία μουσική παράσταση που έχει ως τίτλο «Όπως παλιά…» κι ανεβαίνει σήμερα Τετάρτη, 11 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Θα ακουστούν μεταξύ άλλων τραγούδια από πασίγνωστες ελληνικές ταινίες όπως «Τα χτυποκάρδια στο θρανίο», «Μανταλένα», «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο».

Στην παράσταση συμμετέχουν οι χορωδίες των δύο σχολείων, ενώ παίζουν οι μουσικοί Νίκος Παππάς (μπουζούκι), Δημήτρης Σταύρου (μπουζούκι), Γιώργος Μάνος (κιθάρα), Κώστας Δημητρίου (ντραμς), Θύμιος Σφαιρόπουλος (μπάσο). Συμπράττει μαζί τους (εκτάκτως) η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Αμπατζή.

Η  διδασκαλία της χορωδίας του 27ου Δημοτικού Σχολείου ανήκει στην Ειρήνη Ντούση, ενώ υπεύθυνη για τα θεατρικά είναι η Αγαθή Παππά. Τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου της Πεδινής διδάσκει η Κωνσταντίνα Μήλια, ενώ υπεύθυνη για τα θεατρικά είναι η Έλλη Μάνθα.

kostoulas_drikos

 

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν χτες οι διευθυντές των δύο σχολείων κάλεσαν το γιαννιώτικο κοινό να παραβρεθεί στην αποψινή παράσταση, ενώ ευχαρίστησαν τους μουσικούς, τους χορηγούς της εκδήλωσης καθώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το οποίο στηρίζει την εκδήλωση.

Σκοπός της εκδήλωσης, σημείωσε ο Παναγιώτης Κωστούλας (δεξιά στη φωτό), διευθυντής στο 27ο Δημοτικό, οι μαθητές και μαθήτριες να χαρούν, να γελάσουν και απομακρυνθούν από το άγχος της καθημερινότητας. Με τη σειρά του ο Αθανάσιος Δρίκος, διευθυντής στο ολοήμερο της Πεδινής, στάθηκε στη συνεργασία των δύο σχολείων και στη φιλία που, όπως είπε, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής με τον κ. Κωστούλα.

Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.