«Oχι πλεονάσματα, πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια»

ergatiko epikefalhs

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί συγκέντρωση στις 10.30 από το κτίριο του στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.
Το κάλεσμα:
Εργαζόμενοι – συνταξιούχοι – άνεργοι – νέες και νέοι

Σας καλούμε σε πανεργατική συστράτευση και συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, σε ένα κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους για να αντιπαλέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης ενός ακόμη προϋπολογισμού που μετακυλίει στις πλάτες μας το κόστος της χρεωκοπίας με την υπερφορολόγηση και τη φτώχεια.
Ένας ακόμη αντεργατικός – αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας και φοροεπιδρομών που οξύνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνήθη και μόνιμα υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:

  • Κατά των Κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπικό, με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνεται.
  • Κατά της κατάργησης του συνδικαλιστικού νόμου, του δημοκρατικότερου νόμου της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων.
  • Κατά της παράδοσης έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημοσίων Υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, δίκτυα μεταφορών και υποδομές).
  • Κατά της ισοπέδωσης κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ασφάλειας. Ισοπεδώνει πλήρως ακόμα και τα ελάχιστα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΙΑΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διαμέσου του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντικρούοντας την συνεχιζόμενη φοροδοτική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας.
  • Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Κατάργηση των διατάξεων αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις).
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Αποτελεσματική προστασία των ανέργων, ενίσχυση της οικογένειας και των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα της μητρότητας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν αποκλειστικά το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία επαίρεται η Κυβέρνηση. Αντίθετα όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο όσοι συνεχίζουν να φοροκλέπτουν και να εισφοροδιαφεύγουν παραμένουν στο απυρόβλητο.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.