Ο Θ. Μπέγκας ζήτησε να μην υπάρξει αστυνομική επέμβαση στο κατειλημμένο δημαρχείο

Να μην υπάρξει αστυνομική επέμβαση στο κατειλημμένο δημαρχείο ζήτησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας σε επικοινωνία που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον  Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, Αντρέα Παπιγγιώτη.

Από τις 7.30 σήμερα το πρωί  το δημαρχείο Ιωαννίνων τελεί υπό κατάληψη από αλληλέγγυους/ες στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου, ο κ. Μπέγκας συνομίλησε με τους καταληψίες, λέγοντας τους ότι σέβεται το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει, αλλά διαφωνεί με την πρακτική της κατάληψης του Δημαρχείου, καθώς παρεμποδίζει τη λειτουργία του Δήμου, άρα δημιουργεί προβλήματα στην προώθηση ζητημάτων που στην ουσία αφορούν στους πολίτες.

Τους ζήτησε να προστατεύσουν το χώρο και να μην προκληθούν φθορές, πράγμα το οποίο δεσμεύθηκαν να πράξουν λέγοντας στο Δήμαρχο ότι θέλουν να διαδηλώσουν κι όχι να βανδαλίσουν.

Επιπλέον ο κ. Μπέγκας μίλησε με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ενημέρωσε για την κατάληψη, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν καταλήψεις Δημαρχείων.

Το γραφείο Τύπου υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του φυλακισμένου να έχει πρόσβαση στη μόρφωση και στην εκπαίδευση. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος, κατόπιν επεξεργασίας του κειμένου από τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και τηρεί στάση αναμονής, καταλήγει η ανακοίνωση.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.