Ο Δήμος Ιωαννιτών προειδοποιεί για την αφισορύπανση

Έκκληση σε όλους να σεβαστούν την αισθητική και την καθαριότητα της πόλης απευθύνει ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή την ένταση του προβλήματος της αφισορύπανσης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες (κόλληση ενοικιαστηρίων, διαφημιστικών αυτοκόλλητων, αφισών κ.α. σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους).

Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η επιβολή ειδικών τελών και προστίμου για τις περιπτώσεις αυθαίρετης και παράνομης αφισοκόλλησης, είτε στα ταμπλό του Δήμου, είτε οπουδήποτε αλλού και καθιστά σαφές πως δεν πρόκειται να επιδείξει ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς.

ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ

Η παράνομη και αυθαίρετη αφισοκόλληση, οι ρίψεις φέιγ-βολάν, καθώς και η ανάρτηση πανό, απαγορεύεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους (προσόψεις κτιρίων, πλατείες, δένδρα, στύλους της ΔΕΗ, κάδους απορριμμάτων, πεζοδρόμια, στέγαστρα αφετηριών και στάσεων αναμονής επιβατών λεωφορείων, περίπτερα κτλ).

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου:

  • η αυθαίρετη και παράνομη αφισοκόλληση, είτε στα ταμπλό του Δήμου, είτε οπουδήποτε αλλού, τιμωρείται με επιβολή εφάπαξ προστίμου 1.500 ευρώ
  • το τέλος ρύπανσης από διαφημίσεις ανέρχεται στα 9 ευρώ/m2 εβδομαδιαίως.

Όσοι διαφημίζονται στα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου, θα καταβάλλουν το τέλος αυτό για τα μισά τετραγωνικά μέτρα της διαφημιζόμενης επιφάνειας, με την προϋπόθεση όμως, ότι έχουν πάρει τη σχετική άδεια διαφήμιση από το Δήμο, διαφορετικά θα καταβάλλεται στο σύνολό του.

  • το τέλος για παράνομη ανάρτηση πανό σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.