Νίκος Ντουνούσης και Backbone acoustic στις 7 Δεκεμβρίου

Ενα από τα καλύτερα bluesrock σχήματα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Οι «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone»– με την δισκογραφία τους και τις αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη – θεωρούνται το πιο ηλεκτρικό «bluespower» τρίο της χώρας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο. Στην πόλη μας εμφανίζονται την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 9.30 το βράδυ στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Στην ακουστική τους μορφή παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα από παραδοσιακά και σύγχρονα blues, σε μια διαχρονική εκδρομή του είδους, με πρωτότυπα και μοναδικές διασκευές κλασσικών rockκαι bluesεπιτυχιών, μπαλαντών και ακουστικών “blues-slide” εκτελέσεων μέσα από την μοναδική τεχνική του Νίκου.

Οι NICK AND THE BACKBONE “ACOUSTIC”  είναι οι:

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ : ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΚΡΟΥΣΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ : ΜΠΑΣΣΟ – ΚΡΟΥΣΤΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ : ΚΡΟΥΣΤΑ

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο  τηλ. 6970 970105. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Νίκος Ντουνούσης πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 70. Με φίλους από το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα « GHETTO » που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rocknroll σκηνής. Το 1983-84 συνεργάζεται με τους BLUESGANG και το 1985 γίνεται βασικό τους μέλος. Το 1986 η μπάντα μετονομάζεται σε BluesWire. Οι BluesWire θα στηρίξουν για πολλά χρόνια τους δύο βασικούς χώρους ζωντανής μουσικής της Θεσσαλονίκης: το Παραρλάμα ‘86-’90 και το Μύλο ‘91-‘96. Συνεχίζουν την πορεία τους με μία μεγάλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε Blues Φεστιβάλ της Ευρώπης, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συστήσει το προσωπικό τρίο NICK and the BACKBONE.

Την περίοδο 2000 – 2009 πραγματοποιεί αρκετές επιτυχημένες περιοδείες σε συνεργασία με τον NickGravenitis και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες του BLUES, όπως oLouisiana Red, ο Johhny Nicolas η Nelly Travis και ο PhillGuy. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο: Cracking Under Pressure από την Ano Kato Records.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος τραγουδάει πολλά χρόνια έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του σε γνωστά ροκ συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης με αγγλικό στίχο. Υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από τη διασκευή του «Τείχους» των Pink Floyd στα ελληνικά. Η «Στοιχειωμένη Συντροφιά» είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του. Η μουσική του κινείται στο χώρο της μπαλάντας και του ροκ.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.