«Νεκρό ή ραγιά θέλει η κυβέρνηση τον Ν. Ρωμανό»

romanos

Κάλεσμα προς τον γιαννιώτικο λαό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό απευθύνουν η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε σήμερα, μετά την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της έφεσης που είχε καταθέσει ο συνήγορος του απεργού πείνας για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου με το οποίο δεν του παρέχεται η εκπαιδευτική άδεια, οι παρατάξεις επισημαίνουν: «Μπορεί μια δίκαιη πολιτεία, μια δίκαιη δημοκρατική πολιτεία, να τιμωρεί, να εξοντώνει, ειδικά το μέλλον της που είναι η νεολαία της, έστω και αν αυτή η νεολαία την αμφισβητεί και συγκρούεται μαζί της;

Σίγουρα όχι και αν το πράττει, τότε δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε πολύ περισσότερο δημοκρατική. Μια δίκαιη, δημοκρατική πολιτεία, συναινεί, διαπαιδαγωγεί και εγκολπωθεί στους κόλπους της, όλα τα μέρη της, ιδιαίτερα τα πιο ανήσυχα  πνεύματα της.

Η Ελληνική Πολιτεία στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού – του 20 χρόνου αναρχικού απεργού πείνας – που είναι καταδικασμένος για ληστεία, φαίνεται πόσο εκδικητική και μικρόψυχη είναι. Και πόσο δουλική – ταυτόχρονα – είναι προς τα  μεγάλα αφεντικά. Είναι λογικό, όσο πιο άδικα, μικρόψυχα και εκδικητικά συμπεριφέρεται στους φτωχοδιάβολους, τόσο πιο ραγιάδικη θα είναι στους ‘διαβόλους’ που την καθοδηγούν.

Η Ελληνική Πολιτεία, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμεί το θάνατο του Νίκου Ρωμανού, ως πολιτική συμμόρφωσης των τμημάτων του Ελληνικού λαού που αντιδράνε. Αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό μετά την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αναίρεσης της απόφασης για τις εκπαιδευτικές άδειες.

Η λογική τους κυνική, όπως ραγιάδες είναι αυτοί μπροστά στους δανειστές, τους μεγαλοκαπιταλιστές, τους τραπεζίτες και το ΔΝΤ, έτσι ραγιάδες θα είμαστε και εμείς  μπροστά τους. Η λογική τους «σατανική». Μπροστά στα νέα μνημόνια και την προεδρική εκλογή επιζητούν το χάος, για να «μαντρώσουν» τους «νοικοκυραίους», λες και οι «νοικοκυραίοι» δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Το να πούμε και εμείς το αυτονόητο είναι το λιγότερο. Η μόνη λύση, η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο αγώνας του ελληνικού λαού να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, να ανατρέψει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Η σωτηρία του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται στα χέρια του αγωνιζόμενου Ελληνικού λαού».


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.