ΝΑΡ: Σύσκεψη για αντιφασιστική αλληλεγγύη στην Ουκρανία

Τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα για τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής που θα εκφράσει την αντιφασιστική αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας απευθύνει το Νέο Αριστερό Ρεύμα Ιωαννίνων. Το ΝΑΡ καλεί για το λόγο σε σύσκεψη τις αριστερές, αντικαπιταλιστικές και αντιιμπεριαλιστικές  δυνάμεις, τους δημοκράτες πολίτες σε σύσκεψη την Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.   

Σημειώνει: «Η ‘Αντιφασιστική Καμπάνιας για την Ουκρανία’ που έχει συγκροτηθεί στην Ελλάδα από συλλογικότητες και δυνάμεις, συμβάλλει στην οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων με άμεσο αίτημα να σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις κατά του λαού του Λουχάνσκ και των άλλων περιοχών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να αναπτυχθεί το κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να καταδικαστούν μαζικά οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι σχεδιασμοί ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

Είναι πολιτική αναγκαιότητα να συγκροτηθεί και στα Γιάννενα μια επιτροπή αντιφασιστικής αλληλεγγύης των  εξεγερμένων λαϊκών δημοκρατιών της ‘Νοβορωσίας’. Να δημιουργεί μια τοπική επιτροπή της ‘Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία’».

ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Αναλύοντας την κατάσταση το ΝΑΡ σημειώνει: «Τα διπλωματικά και στρατιωτικά επεισόδια είναι καθρέφτης των έντονων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, στον πόλεμο της ενέργειας, των σφαιρών επιρροής, της διείσδυσης κεφαλαίων, της γεωπολιτικής στρατηγικής αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή.  Δηλαδή σοβαρότατες συνολικές εξελίξεις που σηματοδοτούν την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που οξύνονται και παίρνουν ευρύτερες διαστάσεις, όπως δείχνει και η αυξανόμενη πολεμική δραστηριότητα ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Όχι τυχαία βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές πολεμικές συρράξεις όπως στη Γάζα-Παλαιστίνη, τη Συρία και το Ιράκ, τη Λιβύη, σε Αφρικανικές χώρες, κ.α.

Σημαντικό ζήτημα αποτελεί για τις δυνάμεις του κινήματος και ο ρόλος της ελληνικής συγκυβέρνησης και της ολιγαρχίας, δηλαδή η στρατηγική σύμπλευση με ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, η πλήρης συνεργασία και στήριξη στις επιθετικές ιμπεριαλιστικές κινήσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα.
Είναι ανάγκη να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες για τα ζητήματα αυτά.

Να ξεδιπλωθεί η διεθνιστική πάλη, η αλληλεγγύη και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Να σπάσει η σιωπή και η ελεγχόμενη «ενημέρωση»-προπαγάνδα των αστικών δυνάμεων και των ελεγχόμενων κυρίαρχων ΜΜΕ για τα γεγονότα στην Ουκρανία».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.